4 maj, 2014

Stabila vindar i Olympic Class Regatta

Andra dagens seglingar i Olympic Class Regatta bjöd på stabila vindar och många seglingsdueller, varav några varit oväntade men mycket roliga för GKSS-seglare.

– Det är roligt att det är stort gäng från GKSS som seglar Laser standard säger GKSS chefstränare Thomas Rahm. Två av GKSS egna seglare som är med i morgondagens medaljrace är Emil Bengtsson och Emil Cedergårdh i laser standard. I 49er leder Carl P Sylvan och Otto Hamel stort, 49er FX är det tätt mellan Julia Gross och Cecilia Jonsson, KSSS och Lisa Ericsson och Hanna Klinga, GKSS.

I gårdagens seglingar hade 470-besättningen från GKSS Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar slagit Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, KSSS. Det betyder att det är mycket jämnt inför söndagen, avslutar Thomas Rahm.

– Det är roligt att flera och flera juniorseglare strömmar till klubben och vill vara med och träna hårt och utvecklas säger vår juniortränare Daniel Birgmark. Daniel fortsätter att berätta om Laser 4.7, där William Carlsson, GKSS vann Laser Grand Pri, och leder klassen efter två dagar.

På andra plats i Laser 4.7 ligger Gustav Theander tvåa och Erik Landmark, GKSS ligger tre. Detta är tre hårt tränade unga pojkar som är mycket målmedvetna och sporrar varandra i sin träning.

– I Laser radial har Lovisa Karlsson, GKSS seglat bra, så även Julia Carlsson och även de seglar medaljrace i morgon. Bäst från GKSS i 29er är hittills Axel Rahm och Andra Duboius, avslutar Daniel Birgmark med.

Under söndagen startar de första seglingarna klockan 09 och medaljracen seglas från klockan 12. Då kommer vår OS-medaljör i laser Rasmus Myrgren och Stefan Rahm från Svenska seglarförbundet att vara speaker ute på piren för åskådarna på plats.

Bilderna:
Tätt i 470. Foto: Stina Jansson.
49er på startlinjen. Foto: Stina Jansson.

Info: www.gkss.se