16 november, 2015

Tajt i toppen för XCAT inför finalracen 2015

Om ett par dagar är det dags för den femte omgången av 2015 UIM XCAT World Series. Teamen förbereder sig som bäst för en rafflande och tjat avslutning på årets säsong, där svenska Swecat Racing med Erik Stark och Mikael Bengtsson finns på en fin fjärde plats totalt och siktar på toppen.

Efter vinst i Gold Coast GP i Australien har regerande mästarna XDubai fortfarande möjligheten att ta hem hela serien. De har dessutom fördelen av att köra på hemmavatten.

XCAT World Series anses som en av de häftigaste motorsporterna som körs på sjön med spektakulära hastigheter och team som verkligen kämpar in på mållinjen. Båtarna har dubbla motorer och farterna når ibland upp till 200 km/h (108 knop).

På tredje plats i sammandraget över allt med 103 poäng ligger det italienska teamet Six med Tomaso Polli och Matteo Nicolini. En av seriens nykomlingar, svenska Swecat Racing med Erik Stark och Mikael Bengtsson ombord har lyckats ta en hedrande fjärde plats över allt med 69 poäng och de ser fram emot att få köra i Dubai.

– De sista två racen kommer att bli otroligt intressanta, säger Team Manager Niklas Sjöö.

– Först och främst ska vi försöka försvara vår fjärdeplats, trots att vi har en stor press på oss från andra team, främst Dubai, Yachts, Marine Investimenti Sud, T-Bone Station och Team Saracen Australia.

– Vad som helst kan hända under racet, men framför allt hoppas vi att allt ska fungera bra och att vi kan komma i mål i både Dubai och Abu Dhabi på ett säkert sätt.

Matematiskt sett är en pallplats möjlig att nå för svenskarna, men det gäller att vara realistisk.

– Det är 14 extremt professionella och starka team som tävlar i XCAT World Series. Vi ska göra vårt bästa och vi hoppas att det bästa teamet vinner, säger Sjöö.

– Som ett helt nytt team har vi lärt oss väldigt mycket under 2015 och det kommer vi att ta med oss in i 2016 då våra ambitioner är att placera oss ännu bättre.

Den fjärde omgången av XCAT World Series körs i Dubai International Marine Club (DIMC) – Mina Seyahi 19–21 november med finaltävlingar i Abu Dhabi 25–27 november.

Info: www.xcatracing.com