Världs- och USA-premiärer från Riviera i Miami

Den stora australiensiska båtbyggaren Riviera kommer att ha flera premiärer när båtmässan i Miami öppnar. Bland annat har den en ny 54 fots båt som får världspremiär på Yachts Miami Beach i Florida 11–15 februari.

De två premiärerna gäller främst 5400 Sport Yacht, som får världspremiär, och 525 SUV, som får amerikansk premiär.

Riviera har valt att satsa på stora och lyxiga motorbåtar för den internationella marknaden. Förutom de båda premiärbåtarna visas även långfärdsbåtarna 57 Enclosed och 52 Enclosed Flybridge upp, liksom en 43 Open Flybridge, 445 SUV, 6000 Sport Yacht och 54 Daybridge. Den nordamerikanska marknaden är mycket viktig för alla byggare av större motorbåtar och Rivieras modeller passar väl här.

Riviera dessutom till 2015 års Marine Industry’s 2015 Exporter of the Year i hemlandet, så företaget har bevisligen lyckats med sina exportsatsningar.

Enligt båttillverkaren sätter 5400 Sport Yacht nya standards för lyxiga båtar för cruising över 50 fot.

5400 har lyxiga tillbehör som till exempel en hydraulisk badplattform och ett garage med elektriskt öppningsbara dörrar. I garaget finns plats för en 3,3 m tender med en 20 hk utombordare. Båten hanteras med en elektrisk vinsch.

5400 Sport Yacht har en rymlig sittbrunn på 11,4 m2 inklusive en stor framåtvänd sittyta med stuvutrymme för fendertar, linor med mera. Hon har en hardtop i glasfiber, som ger sugga och skydd under varma dagar – något som vi oftast inte behöver bry oss om…

Båten har luftkonditionering som standard i salongen, pentryt och i hytterna.

Motoriseringen i 5400 Sport Yacht är två stycken Volvo Penta IPS2-800 (2 x 626 hk/441 kW) D11 dieselmotorer med pod drives enheter som standard. Om tillval fnns Volvo Penta IPS2-950 (2 x 725 hk/533 kW) D11 motorer med pod drives. Joystick vid förarplatsen gör att skepparen har full kontroll över båten.

525 SUV är enligt Riviera den ultimata Crossover Yachten. Även detta är en lyxig och mycket mångsidig motorbåt, byggd för cruising. Båten kan anpassas för ren långfärdscruising, fiske med mera.

Som många moderna båtar har den här modellen stora öppna glasytor, som är en del av båtens konstruktion. Detta har blivit möjligt tack vare senare års användande av ny teknik med starkt lim och modern konstruktion med mycket högre passform än tidigare.

Bland finesserna ombord märks Volvo Penta Glass Cockpit navigation och CZone digital kopplingssystems.

525 SUV har joystick som standard vid förarplatsen. Båten drivs av dubbla IPS2-800 pod D11 motorer, som vardera ger 626 hk/441 kW och ger en räckvidd på 355 Nm vid marschfart 23,9 knop. Alternativet, för den som vill åka snabbare, är Volvo Penta IPS2-950 pod drive med 2×725 hk/655 kW.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*