Ännu mer sportfiske på Båtmässan i Göteborg

Intresset för sportfiske ökar stort i Sverige. Det stora intresset återspeglas på årets båtmässa i Göteborg, där fisket tar större plats än någonsin.

De omkring 2 miljoner svenskar som årligen testar på sportfiske kommer få sitt lystmäte på årets båtmässa. Höjdpunkten för alla sportfiskare blir söndagen den 7/2 då hela scenprogrammet vigs åt fiske. Bland profilerna denna dag märks Johan Klingberg, chefredaktör för Allt om Flugfiske, och sportfiskarnas gäddexpert Tobias Fränstam. Dessutom kommer fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson tillsammans med fiskeäventyraren och chefredaktören för Fiskejournalen, Martin Falklind, att dela med sig av sina allra bästa fiskehistorier på scenen.

En stor nyhet på mässan är ett sportfiskebåtstorg som arrangeras i samarbete med Jan Comstedt AB. På torget återfinns fyra sportfiskebåtar som ägs av kända profiler i branschen. Samtliga båtar är mindre till storleken, fullt utrustade med all tänkbar teknisk utrustning och lämpar sig framförallt för insjöfiske.

– Den tekniska utvecklingen har gått fort och vi vill visa besökarna vilka möjligheter det finns både för erfarna fiskare samt även för de som ännu inte blivit bitna av sportfiskeflugan, säger Mats Comstedt, VD på Jan Comstedt AB.

– Runt om i mässhallarna kommer båtar lämpliga för sportfiske att visas. Skene Järn gör en storsatsning och visar tre stycken båtar av det amerikanska märket Tracker. Vi är också glada för världspremiären av svenska Rocad 498 på mässan. En helt ny båtmodell lämpad för fiske som också skall fungera som tidningen Fiskejournalens redaktionsbåt framöver, säger Bengt Wallin, affärsansvarig Båtmässan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*