Gedigen jänkebåt för cruising – Tiara Q44

Nya Tiara Q 44 har byggts för att klara av ett varierat båtliv. Antingen för ett par som cruisar omkring med möjligheten att använda båten för fiske eller enbart som dagtursbåt med familj och vänner. Q44 är byggd för Volvo Penta IPS-systemet, som ger en toppfart på över 30 knop med dieseldrift.

Tiara är ett av USA:s riktiga kvalitetsvarv och det ingår i samma företagsgrupp som Pursuit. Båten bygger på samma skrov som används i 44 Coupé, men här har båten försetts med fullt utbyggt walk around däck, ungefär som i Nimbus stora coupémodeller.

Både förarplatsen och övriga sittplatser år lättillgängliga. Framför aktersoffan finns en praktisk bänk – som en köksö – med pentry, kyl med mera.

På däcksytorna finns flera möjligheter till soldäck. Samma sak gäller de förliga däcksutrymmena. I aktern finns en stor och väl tilltagen badplattform, som passar bra för både bad och fiskeaktiviteter.

Kabinen är enkelt men elegant inredd med trädetaljer i sovavdelningen med en stor dubbelbädd och i badrummet. Under däck finns även ett pentry inklusive mikro, kaffemaskin och kyl.

Ett av motoralternativen till Q 44 är Volvo Pentas IPS-system, som installeras komplett med joystick och glass cockpit. Båten kan även fås med traditionell axeldrift. Prestanda är helt jämförbara med Tiara 44 Coupé, som har en bra marschfart vid 22–26 knop och en toppfart på en bit över 30 knop med Volvo Penta-motorerna. Som alternativ finns axeldrift med dieselmotorer från Cummins.

Tiara Yachts, som byggs i Michigan, tillverkar yachter med inombordare i storlekar från 31 till 58 fot. I Tiaras modellserie ingår Open, FlyBridge, Convertible och Coupé modeller. Tiara är ett av företagen inom S2 Yachts, Inc., en av de äldsta privatägda båttillverkarna i USA som även tillverkar Pursuit. De senare byggs dock i Fort Pierce, Florida, i längder från 23 till 38 fot. Pursuit finns som Center Console, Dual Console, Offshore, Sport och Sport Coupé.

 

Tekniska fakta
Längd ö a:        13,87 m
Bredd: 4,54 m
Djup:                  1,18 m
Vikt torr:           11 340 kg
Bränsle:            1 325 lit
Vatten:              447 lit
Hålltank:           132 lit
V-botten:          18°
Motorer:           2xVolvo PentaIPS600 med Glass Cockpit & Joystick Plus
2xTwin Cummins QSB550 Straight Drive med Garmin Electronics och Joystick

Pris i Sverige:  från 8 997 058 kr med 2xVolvo Penta D6 IPS 600 Diesel à 435 hk

Info:                   www.vatt.se

Info:                   www.tiarayachts.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*