Utfällbart båtliv med Wider 32

Med introduktionen av italienska Wider 32 startade också trenden med allt mer utfällbara båtar. Flera båtbyggare har hängt på det konceptet, som ger mycket mer plats i båten när man till exempel ligger på svaj.

Den mest kända modellen är Wider 32, som har visats på flera båtmässor. Den har senare följts av ett par superyachts ända upp till superyachtklass i storlekar på 165 fot. Även en yacht med hybriddrift har tagits fram av företaget.

De tidigare modellerna från italienska Wider har blivit enormt uppmärksammade tack vare sin extrema design och helt nya idéer som till exempel en utfällbar durk.

 

Den nya och revolutionerande Wider 32 är designad av Fulvio De Simoni som tender till superyachten Wider 150 eller någon liknande yacht. Det är en mycket mångsidig båt som kan användas som en snabb sport cruiser.

Båten kommer att erbjudas i två varianter, som båda visas och kan provas av intresserade vid båtmässorna i Cannes och Monaco.

Den nya modellen är lätt att skilja från andra liknande cruisers. Den dominerande bogen ger sken av att den kastar sig upp ur vattnet, ivrig att bryta genom vågorna.

Båtens cockpit är designad för att lätt kunna anpassas för olika ändamål, allt från solbädd till matplats för familj och vänner.

Under däck är kabinen utrustad med två soffor, som kan användas som bäddar nattetid.

Skrovet är designat för en mjuk gång med goda prestanda. Dubbla 260 hk MerCruiser turbodieslar och Bravo 1 DTS sterndrives ger en marschfart på 30 knop och en toppfart på 37 knop.

 

Tekniska fakta

Längd:         9,60 m

Bredd:          3,00 m

Djup:            0,55 m

Vikt:              5 ton

Bränsle:       500 liter

Vatten:         135 liter

Motorer:       2 x 260 hk MerCruiser 3.0 TDI / BRAVO 1 DTS

Personer:    8 (2)

Info:              www.wider-y.it

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*