24 mars, 2016

Information direkt i siktlinjen

Garmin blev först med en pryl som ger båtägare viktig information direkt i siktlinjen. Garmin Nautix är en ”in-view display” som monteras på dina solglasögon och visar bland annat data som fart, kurs, vattendjup och temperatur, vindriktning och motordata från kompatibla Garmin-enheter som finns ombord.

Nautix är helt vattentät och med åtta timmars batteritid är Garmin Nautix byggd för att klara den hårda marina miljön. Touchpanelen kan användas både i regn och med handskar när du vill byta mellan olika datasidor och den går att montera på både vänster och höger sida på ett flexibelt sätt så att du ser den bra. Den väger knappt 30 gram så den är bekväm att bära. Den integrerade ljussensorn och färgskärmen säkerställer tydlig avläsning i alla förhållanden och kan även bäras på polariserade och slipade glasögon.

Garmin Nautix ihopkopplad med en kompatibel Garmin sjökortsplotter eller instrument kan ge information från upp till tolv olika dataskärmar. Du kan enkelt se data som fart, kurs, vindvinkel, vattentemperatur, djup, motordata samt distans och bäring till nästa waypoint. Du kan även se avancerad segeldata som nedräkning, time to burn och startlinje-information.

Garmin Nautix är kompatibel med GPSMAP 7400-serien och nya 8400-serien. Pris 5 299 kr.

www.garmin.se