Rolls-Royce MTU i jättelik turkisk yacht

Rolls-Royce levererar MTU-motorer till Bilgin Yachts största yacht hittills. Båten blir med 80,1 m totallängd även den största yachten någonsin från ett turkiskt varv.

MTU Turkiet har tecknat ett avtal med Istanbul-baserade Bilgin Yachts om motorer till den kommande 80,1 m Bilgin med byggnummer 263, som ska drivas med två MTU 16V 4000-enheter.

Totalt är det dock en ännu större affär för MTU och Rolls-Royce, som har ett långvarigt partnerskap med Bilgin. MTU Turkiet ska leverera sammanlagt sex stycken MTU-motorer. Dessa kommer att användas för att driva två 47,6 m Bilgin 156 motoryachter och den största yacht någonsin byggts i Turkiet i sin klass – Bilgin 263.

Det turkiska yachtföretaget vann nyligen upphandlingen från en kund för att bygga den 80,1 m långa superyachten. Motoriseringen blir två MTU 16V 4000 M63R motorer.

Bilgin beslutade också att inleda byggandet av två 47,6-m motorbåtar, som var och en kommer att drivas av en MTU 12V 2000 M72 enhet.

Konstruktionen av den stora yachten ska påbörjas i mars i år och leverans är planerad till 2019. Allt fler yachtbyggare lägger sin produktion i Turkiet, där det finns en lång tradition av båtbyggeri och där lönerna fortfarande är väldigt låga.

MTU är en del av Rolls-Royce Power Systems.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*