Säkerhet och försvar – nytt område för Ferretti

Ferretti är välkänt för sina lyxiga yachter. Nu ger sig den stora italienska båtbyggaren även in på att bygga försvarsbåtar. FSD – Ferretti Säkerhet och försvar – bildar därmed en ny avdelning inom Ferretti Group.

Den nya avdelningen visade upp sig vid Dimdex, en av de viktigaste internationella försvarsmässorna. Dimdex är välkänt på internationell nivå med fler än 200 deltagande företag från över 30 länder och 80 officiella delegationer.

FSD – Ferretti Säkerhet och försvar – föddes i februari 2016. Divisionens verksamhet omfattar planering, design, utveckling och konstruktion av en ny serie avancerade marina plattformar. Profilen och egenskaperna kommer, enligt företaget, att tillfredsställa alla krav och behov inom områdena säkerhet, övervakning och försvar i internationella, nationella och kustvatten.

Den första båten är en ”Fast Speed Patrol Vessel” med produktnamnet FSD 195. Byggnationen är igång och konstruktionen kommer att lanseras officiellt under sommaren. Det är ett toppmodernt fartyg med hög prestanda. Den är 20 m lång och kan nå farter på 50 knop med en räckvidd på 400 Nm.

Den andra båten, som befinner sig i en utvecklingsfas, kallas FSD 350. Den är 35,4 m lång, gör 45 knop och kan ta upp till 20 personer förutom besättning på 4 personer. Den båten är dessutom en så kallad CODAG (kombinerad diesel och gas), vilket gör att den kan överskrida hastigheter på 55 knop.

www.ferrettisecurityanddefence.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*