Vågad elegant från Nederländerna

Esquire 35 är något så ovanligt som en vågad och elegant yacht. Denna konstruktion från det välkända varvet Vripack är på 35 fot och ett bra exempel på en båt med influencer från betydligt större yachter.

Esquire 35 har många influenser från en betydligt större båt från samma designers. Den större båten är på 65 fot och även den designad av Studio Vripack.

– Med dynamiska linjer och design som påminner om 40- och 50-talet är hon intressant att titta på, säger Vripack designer Pim Dijksman.

– Tilltalande är bland annat de elliptiska fönstren som omges av träskivor med högglans polering. Hon har ett mycket robust utseende trots att hela båten är elegant i alla detaljer.

Konstruktionen är en delvis öppen båt med targabåge och öppningsbart tak. Hon har också en liten vindruta för att hålla vindlödet borta. För att skapa skyddade ytor men ändå behålla känslan av rymd har båten även glasdörrar mellan utrymmena, något som direkt ökar rymdkänslan ombord.

Ombord finns – förutom stora utrymmen för gemenskap kring matbord och soldäck – ägar- och gästkabiner, dusch och toalett. För inredningen valde Vripack ett sofistikerat art-deco tema med moderna material som högglanslackerat pianosvart, ek och varma marina tyger.

Vripacks konstruktörer har försett Esquire 35 med en relativt brant targabåge och ett bekvämt djupt V-skrov. Med sitt speciella skrov och två stycken Volvo Penta D3 dieselmotorer på 220 hk styck har hon en bekväm marschfart på 30 knop. För den som vill kan båten utrustas med joystick.

Tekniska fakta
Längd:                                   10,90 m
Bredd:                                    3,31 m
Djup:                                      0,60 m
CE-klass:                              C
Marschfart:                           27–28 knop
Toppfart:                                30–32 knop
Bränsle:                                2×336 liter
Vattentank:                           170 liter
Hålltank:                               88 liter
Skrov och överbyggnad:    Aluminium
Designer:                              Vripack

Info:                                       www.vripack.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*