30 maj, 2016

Svenska Sjö blir GKSS försäkringspartner

GKSS och Svenska Sjö inleder ett långsiktigt samarbete. Försäkringsbolaget, som ägs av båtägarna genom bl.a Svenska Seglarförbundet, blir officiell försäkringspartner och försäkrar egendom, fordon och båtar åt klubben. Utöver det kommer Svenska Sjö att stötta klubbens jollekappseglingar från bredd till elit.

– Vi har det senaste året satsat hårt på att utveckla vårt erbjudande med fokus på ännu bättre service och produkter. Inte minst mot seglarna där en ny jolleförsäkring tagits fram och vi hoppas nu att GKSS medlemmar och andra på västkusten allt mer får upp ögonen för oss, säger Per Grywenz, vd på Svenska Sjö, och fortsätter:

– Jolleverksamheten med alla dess ungdomar är en viktig rekryteringsbas för Svenskt båtliv i stort.

Sedan tidigare är bolaget försäkringspartner till Svenska Seglarförbundet och även Allsvenskan i segling . Man står även bakom den nya klubbförsäkringen för Seglarförbundets alla klubbar.

– På ostkusten är vi inom seglingen försäkringspartner till bland annat KSSS så ett samarbete med GKSS känns naturligt och efterlängtat, säger Per.

Thomas Rahm, klubbdirektör på GKSS, berättar att de har fått en försäkringspartner som inte bara givit klubben bättre och mer prisvärda försäkringar utan även vill gå in och ta ett större engagemang i klubbens verksamhet.

– Vi är mycket positiva till det nya avtalet med Svenska Sjö. Inte bara i det att vi har en försäkringspartner som samlar alla försäkringar under ett tak utan även att vi får en partner på lång sikt som dedikerat stöttar våra jollekappseglingar. Det är i jollen allt börjar för de flesta seglare och båtmänniskor.

Svenska Sjö är sedan 1967 specialister på båtförsäkringar, allt från jollar till större segel och motorbåtar. Företaget som ägs av båtägarorganisationerna, däribland Svenska seglarförbundet står också bakom specialanpassade klubbförsäkringar. Företaget erbjuder försäkringar med omfattande innehåll, förstklassig service och smidig skadereglering. 2015 var hela 86 % mycket nöjda med bolagets skadereglering.

GKSS grundades 1860 och är idag en av Sveriges största idrottsföreningar med 2 800 medlemmar och den ledande inom segling. Basen för verksamheten är kappsegling, träning och utbildning med inriktning mot ungdomar.

Info: www.gkss.se

Info: www.svenskasjo.se