23 juli, 2016

Nytt flaggskepp från Monte Carlo Yachts

Lanseringen av nya Monte Carlo 6 S i Cannes Yachting Festival i september bevisar att det går att skapa nya lyxbåtsmärken. Monte Carlo är Beneteaus premiumsortiment, som skapades för bara tre år sedan. Båtarna byggs i ett samarbete mellan Beneteaus designkontor – med hög kompetens inom skrovkonstruktion – och Nuvolari och Lenard. Tillsammans har de skapat en serie mycket framgångsrika yachter i den större klassen.

Monte Carlo 6S är elegant i alla avseenden. Båten har bland annat ett öppningsbart tak, vilket ger henne en distinkt sportig stil. Det som kanske är mest utmärkande är dock den snyggt utsvängda ut skrovkonstruktionen, de djupt liggande sidorutorna i förhållande till vindrutan och runda skrovventiler.

Det som gör henne unik är att salongen är integrerad i hardtoppen, till en riktigt privat lounge. Detta exklusiva utrymme, med en lyxig lounge och stora solstolar, har en panoramaterrass med stora utrymmen som passar bra tillsammans med den sportiga designen.

Motoriseringen besttår av av två 600 hk Cummins-motorer, vilket ger MC6S en toppfart på 28 knop och gott om vridmoment för acceleration. Båten drivs via Zeus pod systemet, som förbättrar båtens prestanda samtidigt som de ger en 30% bättre bränsleekonomi jämfört med traditionella axelsystem, 15% snabbare marschfart och 15% högre toppfart.

Interiören har en öppen planlösning med sömlös förbindelse mellan pentryt, som ligger i mitten av båten, och stora loungen. Det finns en mycket stor ägarsvit i aktern, med ett eget badrum och en separat toalett ger avskildhet.

Monte Carlo Yachts tillverkas med modern teknik. Inredningen är i borstad ek och utvändigt används teak.

Tekniska fakta
Längd:         18,35 m
Bredd:         4,88 m
Vikt:             19 628 kg
Djupgående:                   1,17 m
Bränsle:      2×1 100 liter
Vatten:        2×400 liter
Motorer:      2×600 hk – Cummins QSC 8.3 Zeus