24 augusti, 2016

Göteborg laddar för final i allsvenskan i segling

Den 2-4 september kommer succén Allsvenskan Segling till Göteborg för att göra upp om de sista poängen i årets tabell. Vinnarlaget, som ska representera Sverige i Sailing Champion’s League, skall koras. Göteborgsklubbarna hoppas på hemmaplansfördel.

Allsvenskan Malmö - Daniel Stenholm

Allsvenskan Segling är lätt att följa oavsett om du tidigare tittat på segling eller inte. Tävlingen seglas i många korta seglingar där lagen får poäng efter sin placering. Alla lags poäng räknas samman efter varje omgång, precis på samma sätt som det går till i andra stora lagsporter.

Det finns en speaker på plats som ger dig alla detaljer från tävlingsbanan, som kommer ligga så nära land det bara går. Alla tävlingsbåtar är utrustade med sändare från SAP och på det viset kan man även följa båtarnas placering direkt via storbild-TV eller via nätet.

– Vi ser mycket fram emot att arrangera den sista delseglingen av Allsvenskan Segling 2016 och hoppas på tät segling och stor publik. En härlig seglingshelg helt enkelt, där publiken kan följa tävlingarna från första parkett på vår pir i Långedrag. säger David Granath på Göteborgs Kungliga Segelsällskap, som arrangerar deltävlingen i Göteborg tillsammans med Långedrags Segelsällskap.

Segling är populärt på västkusten och det märks i Allsvenskan Segling. Hela sex lag från Göteborgsområdet är med i årets serie, varav fem ligger  topp tio. Det finns m.a.o. all anledning för göteborgarna att ta sig till Långedrag för att titta och heja på sin klubb.

– Det ska bli kul att segla på hemmaplan. Vi hoppas att många av våra medlemmar kommer ner och hejar. Vi har ju fortfarande en liten chans att vinna säger Daniel Birgmark lagkapten för GKSS lag.

Vinnaren av Allsvenskan Segling får representera Sverige i Sailing Champion’s League 2017 och de tre sista lagen måste kvala om att hålla sig kvar i nästa års upplaga Allsvenskan Segling.

Foto: Daniel Stenholm.