5 oktober, 2016

SBU:s funktionärer möttes på Högberga

Näst sista helgen i september samlades över 30 förtroendevalda från SBU på Högberga på Lidingö. De representerade Unionsstyrelsen, kommittéer, valnämnd, kansli och företrädare för Svenska Sjö.

Funktionärerna diskuterade hur de kan skapa en effektivare organisation, bättre arbetsformer och utveckla medlemsnyttan till alla våra båtklubbsmedlemmar. Initiativet kom från SBU:s ordförande, Bengt Gärde.

Syftet med mötet var att diskutera ett antal viktiga frågeställningar i en bredare krets än Unionsstyrelsen, utan krav på beslut. Resultaten av de olika grupparbetena kommer att diskuteras vidare på kommande Unionsråd, som äger rum i Stockholm 19–20 november.

På agendan för Högbergamötet fanns bland annat 2017 års verksamhetsplan med en del nyheter, hur man ska kommunicera inom hela rörelsen med nyanställda kommunikatören Lisa Possne Forsell i talarstolen och idéer om hur man kan fördela de vinstmedel från Svenska Sjö, som kommer att tillfalla bolagets alla ägare.

Även valnämndens arbete, förslag till nya direktiv för Unionsstyrelsen och olika projekt var i hetluften.

Högberga Gård, som ligger på Lidingö utanför Stockholm, är en utmärkt konferensanläggning med utsikt över inloppet till Stockholm. Deltagarna hade gott om tid att diskutera både frågeställningar och att njuta av den vidunderliga utsikten.

Text: Lars Afzelius