Mästare bland mästare i segling

I helgen avgörs Mästarnas Mästare i segling på Laholmsbukten utanför Båstad. Närmare 40 Svenska Mästare från olika klasser gör upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling. Det gäller alltså att kora en svensk mästare bland svenska mästare. Och allt kan följas live via nätet.

mm-pekko-svensson

Seglingarna avgörs med snabba J/70-båtar i korta race som beräknas ta 10-15 minuter. Banan seglas precis utanför hamnpiren i Båstad. Och det kommer att gå undan eftersom prognosen talar om ostliga vindar runt 6-9 m/s.

Det enda som blir långt och utdraget under Mästarnas Mästare är TV-sändningarna. Sändningen startar kl. 09.15 på lördag och första start går kl. 09.30. Avslut cirka kl. 16.30. På söndagen startar livesändningen kl. 09.45 och cirka kl. 13.00 startar finalen.

Förutom SM- och JSM-vinnare, som alla bjudits in, har även två wildcards delats ut, bland annat till OS-seglare. Det blir till exempel ett renodlat team från Rio-OS med Lisa Ericson, Hanna Klinga, Max Salminen och Josefin Olsson.

Även Anton Dahlberg som seglade OS i Rio är på plats. Och Rasmus Myrgren som vann OS-brons i London 2012. Rasmus har även två segrar i Mästarnas Mästare från tidigare år och har nu chansen att tangera rekordet på tre titlar som innehas av Niklas Edler, som också tävlar i Båstad i helgen. För övrigt är det åttonde gången av totalt elva gånger som Niklas deltar.

Här har alltså ungdomar som vunnit JSM chansen att sätta OS-seglare på plats – vilket gör regattan helt unik. Yngste rorsman är Oskar Andersson med sina 14 år vilket är 48 år yngre än den äldsta. Sedan finns det ännu yngre och ännu äldre i besättningarna.

Reglerna säger att Inbjudna rorsmän väljer sin besättning men ska i mesta möjliga mån använda den besättning som han/hon vann mästerskapet med. Totalt är det 38 lag från 22 klubbar. KSSS har åtta team på plats medan GKSS har fem lag.

 

Här följer du tävlingarna:

Livesändningar: https://hamnenplay.solidtango.com/live/mastarnas-mastare-2016

Facebook: www.facebook.com/MastarnasMastare/

 

Bild på mest mästaren, Niklas Edler. Fotograf: Pekko Svensson.

 

För mer information besök www.mastarnasmastare.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*