24 oktober, 2016

Klassisk Bertram med massor av power

Nya Bertram 35 är på alla sätt en klassiskt snygg Bertram i ”Moppie-stil”. Den nya modellen har dock grymma prestanda och klarar över 40 knop med två dieselmotorer.

Bertram är en av de riktiga ikonerna på motorbåtsmarknaden i USA. Därmed är förväntningarna högt ställda när en ny modell presenteras.

Helt nya Bertram 35, som hade premiär på båtmässan i Cannes, svara upp mot förväntningarna. Linjespelet i denna kombinerade fiskebåt och cruiser känns igen från systermodellerna, till exempel Bertram 31. Men den nya båten har ett lägre och fylligare skrov, vilket ger större och bättre utrymmen inombords.

Båten är beräknas att kunna nå farter på över 40 knop med två dieselmotorer på vardera 460 hk. Det är viktigt för sportfiskarna i USA, som ofta vill komma ut till sina fiskeplatser så snabbt som möjligt för att sedan ligga där i många timmar och trollingfiska i mer behagliga 3–5 knop.

Motorerna är lätt åtkomliga i denna båt, som kan anpassas på alla sätt för att bli en så bra fiskebåt som möjligt.

Interiören är klassiskt hållen, men ljusare och mer modernt utformad än i tidigare Bertram. Trots att detta är en fiskebåt finns det bra bomöjligheter ombord med en stor dubbelkoj och badrum i ett förligt utrymme. Det finns även salong med pentry. Uteutrymmena omfattar ett stort akterdäck med sol- och fiskeplatser och en hög flybridge, vilket ger bra överblick för den som fiskar.

Bertram själva beskriver det som en ”modernare tolkning” av tidigare modeller.

Tekniska fakta
Längd:         10,50 m
Bredd:         3,72 m
Djup:           0,75 m
Vikt:             14,5 ton
Bränsle:      1 135 liter
Vatten:        190 liter
Fart:            40+ knop

Byggmetod: Vakuuminjicerad vinylester med förstärkningar i Kevlar

Info: www.bertram.com