20 januari, 2017

Första återförsäljaren för Nitra Boats

Svenska sportbåtstillverkaren Nitra Boats har satt upp sin första återförsäljare. Det är Eriksson Marine i Stockholm som så kallade börja sälja Nitra Boats.

Båttillverkaren har en 22-fotare färdig och nu är ytterligare en modell på gång.

– Vi har formen klar till Nitra 29-skrovet klar när vi nu sätter upp en återförsäljarekedja för Skandinavien och Europa. Samtidigt håller vi på och planerar tävlingssäsongen för vårt racingteam och besättningarna för respektive ekipage, säger Marcus Friberg på Nitra Boats.

Nitra Boats lanserade under 2016 sin modell 22P på marknaden. Det är en båt för fritidsbåtsmarknaden, men med mycket tydliga rötter från båtracingen. Nitra Boats tar med sig det bästa från båtracingen och applicerar det på sina fritidsbåtar.

Båtarna har fina gångegenskaper i sjön och är mycket bränslesnåla. Enligt tillverkaren är förbrukningen 0,5 l/Nm i 45 knop (Nitra 22 P).

Nitra kommer under första kvartalet 2017 att lansera 29 P, som blir en betydligt större båt med möjlighet till bland annat kojplatser. Den kommer att kunna beställas med både med inombordare bensin eller diesel och singel- eller dubbelmontage utombordare. Fartresurserna blir uppemot 100 knop.

Eriksson Marine Scandinavia är Sveriges största aktör inom begagnade motorbåtar. Företaget finns på Pampas Marina i Stockholm.

– Nitra Boats är det första märket med nya båtar som vi kommer att lansera, säger Johan Karlsson, vd för Eriksson Marine Scandinavia AB. Nitra Boats har en unik affärsmodell som skiljer sig från alla andra båttillverkare i Skandinavien och det passar oss som hand i handske.

Båtarna presenteras på Allt för sjön i Stockholm, 3–12 mars.

Info: www.nitraboats.com

Info: www.emarin.se