Grekisk RIB god för 90 knop

Technohull Sea DNA 999 är en ny och extrem RIB från Grekland. Båten är god för 90 knop enligt tillverkaren.

Den 10,3 meter långa RIB-båten finns i flera varianter beroende på vilken layout kunden vill ha. I tillvalslistan finns även åtta olika motoriseringsalternativ med toppfarter upp till hela 90 knop. Därmed tar det bara två timmar att köra från Aten till Mykonos, om någon är intresserad…

Bakom denna prestandastinna RIB står företaget Greek Technohull och båtmodellen heter seaDNS999G5. Enligt tillverkaren har båten, trots den extrema toppfarten, mycket goda sjöegenskaper.

Skrovet byggs med epoxy och vakuuminjicering, vilket normalt sett ger väldigt starka konstruktioner. Båten är främst tänkt som tender till stora yachter, där prislappen kanppast spelar någon roll utan det är främst båtens kvalitet oh design som är viktiga. Tuberna är också i högsta kvalitet, de solida ORCA Penel Flippo 1670.

Med en längd på 10,3 m och en bredd på 2,8 m är seaDNA999G5 anpassningsbar för en lång rad olika användningsområden. Båten har ett djupt v-format skrov och stora utrymmen ombord.

Motoriseringen kan specialbeställas beroende på kundens önskemål. Som standard anges fyra olika alternativ: 2x250hk, 2x300hk, 2x350hk eller 2x400hk. Det ger en toppfart på 68 knop (50 knop marschfart) i grundversionen till 90 knop toppfart och 70 knop marschfart med två stycken 400 hk motorer.

Båten finns även i en variant med inombordare. Antingen en singelmonterad motor på 220 eller 370 hk eller dubbla motorer på 265 hk vardera. Med det största alternativet anges toppfarten till 63 knop.

www.technohull.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*