TV-satsning på 80 års-jubilerande havskappsegling

Sveriges största havskappsegling, ÅF Offshore Race (tidigare Gotland Runt), firar 80 år som tävling. Det uppmärksammar arrangörerna bland annat genom att göra den största TV-satsningen i tävlingens historia.

Pressmeddelande:

Inför racet görs intervjuer med många av de deltagande båtarna. Under racet har varje deltagande båt själv möjlighet att bidra med innehåll i form av video. Från en studio på land analyseras och kommenteras racet samtidigt som man tar in livebilder från de båtar som sänder live och laddar upp video från havet.

På startdagen söndag 2 juli blir det en maratonsändning från 10.45 till 18.00 som följer starten i Stockholm tills de flesta av båtarna passerat Sandhamn på sin resa runt Gotland. Till detta bjuds två studioprogram per dag (mån-ons 09.00 och 17.00) där teamen bland annat rapporterar direkt från havet via en motorbåt som följer flottan runt Gotland.

– Jag brinner för havskappsegling som sport och det ska bli fantastiskt att kunna dela med oss av det som händer ute på havet till alla som följer racet på land, säger Johan Lundqvist, vd på Solidtango som seglar sitt tionde varv runt Gotland, den här gången på Elan 37an Solidsport.

Livesändningen går att ta del av på solidsport.com/afor, race.ksss.se och hamnen.se. På racets playkanal solidsport.com/afor går det även att ta del av alla videor som laddas upp från närmare 250 båtar ute på havet.

 

Foto: Oskar Kihlborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*