3 augusti, 2017

SM i Starbåt avgörs i Skanör 4–6 augusti

Det är idel ädel seglaradel som drabbar samman utanför Skanörs hamn i helgen. Till startlinjen kommer såväl Pelle Pettersons barnbarn och barn till världsberömda seglare som veteraner med egna VM-medaljer i bagaget. Det är SM i Starbåt, men seglare från Tyskland, Danmark och USA är med och kämpar om titeln. En av deltagarna, Gösta Eriksson, seglar för Skanör.

Starbåt är en av de tuffaste seglingsklasserna, den första i OS och även den som Fredrik Lööf och Max Salminen vann OS-guld med för några år sedan. Det är stora segel och inget utrymme för misstag.

Seglarna börjar anlända till Skanör på torsdag kväll. På fredag den 4 augusti, kl 15.00 går första racet. På söndag kl 14.00 startar det sista. Första start på lördag och söndag planeras kl 11.00 respektive 10.00

Under lördagen, kl 12–15, firas dessutom Hamnens dag i Skanör. Det blir underhållning av Mikael Neumann, körsång, uppvisningar och möjligheter att prova på ett antal sjösporter. Familjen Veber, som just kommit hem från sin tv-följda segling över Atlanten berättar om sitt äventyr.

SM arrangeras av Skanörs Båtklubb.

Info: www.skanorsbatklubb.se