24 augusti, 2017

Dags för tredje omgången av Allsvenskan Segling

Halvvägs in i säsongen är det nu åter dags för Allsvenskan Segling. I helgen (25–27/8) är Jönköping värd för den tredje omgången. Seglingarna avgörs på Munksjön, som är en riktig kappseglingsarena inne i stadens centrala delar.

– Munksjön är en helt unik arena och seglarna kommer att få uppleva något väldigt speciellt, säger Thomas Ragnarsson som är projektledare för det allsvenska arrangemanget i Jönköping.

– Det är ju en väldigt liten sjö med en del bebyggelse runt omkring vilket ibland betyder att vindarna är väldigt nyckfulla. Det kommer att bli en utmaning för alla seglare, säger Thomas Ragnarsson.

Allsvenskan Segling 2017 har utvecklats till en kamp mellan de två senaste årens mästare, dvs Cape Crow (mästare 2016) och KSSS (mästare 2015). Stockholmslaget KSSS har börjat bäst och vunnit de två inledande omgångarna. Men det har varit oerhört jämnt mellan KSSS och göteborgsklubben Cape Crow som varit tvåa båda gångerna.

Trea ligger en av årets nykomling, Rörvik från Göteborg, på 14 poäng efter att ha blivit sexa i första omgången och åtta i den andra. Så även om de två i toppen ryck något så är det mycket kvar att segla om för de 18 lagen i Allsvenskan. Inte minst gäller det att undvika nedflyttningsstrecket där de tre lag som hamnar under får kvala för att åter få plats i kappseglingens finrum 2018.

Allra bäst följer man seglingarna på plats i centrala Jönköping, tävlingarna utgår ifrån Munksjömagasinen på sydvästra sidan sjön. De som inte har möjligheten att se seglingarna live, kan följa kampen via SAP Sailing Analytics på Seglarförbundets hemsida och på Facebook.

För övrigt är det fest hela veckan i Jönköping där stadsfestivalen H2O arrangeras med en härlig blandning av artister och aktiviteter – och framför allt sportevenemang som Allsvenskan Segling och Jönköping Marathon.

Läs mer här om H2O här http://jkpg.com/sv/h2ojonkoping/

 Fotograf: Daniel Stenholm.