Virtuellt datorspel för Volvo Ocean Race – bättre än någonsin

Datorspelet Volvo Ocean Race är tillbaka för seglingen 2017–18. Bättre än någonsin och med en ny upplaga av Virtual Regatta med ännu fler möjligheter för virtuell segling.

Den nya upplagan av spelet, som lanseras samtidigt med Prologen till första delseglingen 8 oktober, innehåller både offshore och inshore racing – just som i verkligheten.

Volvo Ocean Race är världens tuffaste jordenruntsegling. En 45 000 Nm lång prövning för besättningarna, där både professionalismen och seglarnas karaktär ställs på prov i 65 fot kappseglingsbåtar designade att kunna segla upp till 500 Nm på ett dygn. Det innebär toppfarter på över 30 knop.

Vid elva stopovers i olika hamnar byter besättningarna båtar och utrustning med varandra för in-port races, som är kortare kappseglingar intill eller i hamnarna. För första gången kan de som använder Virtual Regatta testa sin skicklighet även vid dessa race.

Under den förra upplagan av Volvo Ocean Race Game (2014–15) var det över 200 000 seglare som testade sin förmåga i Virtual Regatta. De hade alla möjligheten att jämföra sig med besättningarna i de båtarna som seglade jorden runt.

Nu startar Volvo Ocean Race ett nytt samarbete med Virtual Regatta, som är världsledande med över en miljon spelare årligen. Målsättningen är att leverera den mest realistiska seglingsupplevelsen i världen.

Som spelare seglar du en båt 24 timmar om dygnet, just som i Volvo Ocean Race. Du bestämmer själv båtens och seglens konfigurering, tar hänsyn till väder och så vidare.

Spelet finns för alla plattformar, inklusive iOS och Android appar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*