Lättanvända sjökortsplottrar med radar för segling

B&G Vulcan-sortimentet erbjuder särskilda seglingsfunktioner och radar till kappsegling och fritidsseglare i nya 12- och 7-tumsmodeller. Den uppdaterade och utökade serien erbjuder nu en ny 7-tumsversion, en 9-tumsversion och en helt ny 12-tumsversion i storformat – alla kompatibla med Broadband Radar.

Pressmeddelande:

Det senaste från B&G i det nya Vulcan-sortimentet säkerställer att alla seglare, både de som ägnar sig åt strandnära segling och kappsegling, enkelt kan använda B&G:s unika seglarprogramvara som utvecklats med synpunkter från seglare världen över och modifierats efter en seglares behov.  Oavsett om du vill sätta en Vulcan 12 på en ny 40-fotare eller eftermontera en Vulcan 7 på en äldre 27-fotare har B&G:s Vulcan de bästa seglarspecifika sjökortsplottrarna.

Vulcan-serien erbjuder innovativa seglarfunktioner och styrs via en ljusstark skärm med flertryckningsfunktioner. Skärmen har en lättanvänd menystruktur som gör det enkelt och intuitivt att komma åt och förstå hur man ställer in kurser, läser av* vindhastighet och -riktning, djup, bäringar och en mängd andra seglingsfunktioner.

De prisbelönta seglingsfunktionerna gör det enkelt att planera en resa med viktig information och alla Vulcan har SailSteer och SailingTime som kombinerar viktiga data på en tydlig och informativ skärm. De har dessutom SailSteer™-kartlager som ger ännu bättre medvetenhet om laylines och vindskiftningar. Seglare kan även låsa upp en mängd andra funktioner, bland annat väderprognosen PredictWind och ruttplanering, vilket gör Vulcan till en fantastisk central navigeringsskärm. För kappseglaren har Vulcan dessutom Startline, nedräkningstimer och ett verktyg för att skapa racekurser.

Vulcan-användare kan nu identifiera och spåra mål från båtens för, upp till 36 sjömil bort, kryssa säkert genom trånga hamnar, i dålig sikt se närliggande hinder och hålla ett öga på avlägset stormväder.

En Vulcan med tilläggen SonicHub marint ljud, V20 och V50 DSC VHF-radio och AIS-transpondrar ger den ultimata underhållningen, säkerheten och kommunikationen på sjön.  Vulcan-sjökortsplottrar har även en inbyggd ForwardScanTM-funktion.  Anslut till B&G:s ForwardScanTM-givare för att aktivera totalt framåtriktat ekolod under ytan. Det är särskilt användbart när du utforskar grunda eller okända vatten och när du närmar dig hamnar.  När Vulcan är ansluten till ett B&G-autopilotsystem kan den fungera som en andra autopilots kontrollfält med intelligent styrning, manuella eller automatiska styrningsfunktioner och smarta manövreringsfunktioner kombinerade med intuitiva menyer för ultimat styrning.

Alla Vulcan har inbyggt WiFi för anslutning till internet, antingen via en marin hotspot eller en från en smarttelefon, som ger tillgång till online-butiken för att köpa och ladda ned plottrar eller programvaruuppdateringar direkt till enheten.  Användare kan även spegla skärmen och styra (endast surfplatta) sjökortsplottern virtuellt var som helst på båten på en kompatibel iOS- eller Android-enhet genom att ladda ned Link-appen.

De nya Vulcan 7- och 12-sjökortsplottrarna blir tillgängliga senare i år, med början från rekommenderad cirkapris (exkl.) 799 €.

www.bandg.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*