5 oktober, 2017

Ekolod med ny givare för isfiske

Garmin presenterar sin första plotter/ekolod-kombination med Panoptix ekolodsteknik speciellt konstruerad för isfiske. Sportfiskare kan därmed utnyttja Garmin Panoptix-tekniken som visar rörliga bilder i realtid. Med en räckvidd på 30 meter kan den upptäcka fisk i alla riktningar under isen.

Panoptix Ice Bundle är utrustad med allt som behövs för isfiske, inklusive: plottern echoMAP CHIRP 72cv, givaren Panoptix PS22-TR med LiveVü Forward och LiveVü Down, nya isfiskegivaren GTH10HN-IF och Panoptix pimpelspöhållare – allt i en praktisk bärväska.

Tillsammans med plottern echoMAP CHIRP 72cv omfattar Panoptix Ice Bundle två givare och erbjuder tre typer av ekolodsvisning för användning på is: en GTH10HN-IF isfiskegivare med den traditionella givaren Garmin CHIRP med smal strålvinkel (8 till 16 grader) för superskarpa bilder med fantastisk målseparation och upptäckande av drag, och en PS22-TR med Panoptix båda skannervyer – LiveVü Forward och LiveVü Down – så att man kan se vad som händer upp till 30 meter bort horisontellt runt om och under isen. Till skillnad från traditionella eller skannande ekolod som bara visar historisk information om vad man tidigare har passerat över, visar LiveVü Forward en bild av simmande fiskar som rör sig mot eller bort från ishålet, och LiveVü Down visar rörliga ekolodsbilder av vad som händer under ytan.

Liksom alla Garmins plottrar är echoMAP CHIRP 72cv känd för sitt användarvänliga gränssnitt som möjliggör skräddarsydda kombinationsskärmar, så att sportfiskare enkelt kan komma åt blinklod, sjökort, Panoptix-vyer och mer.

Panoptix Ice Bundle levereras med ett svirvlande rörfäste för Panoptix-givaren, ett 12 Ah-batteri med laddare, spänningskabel och skumplastflöte. Panoptix Ice Bundle beräknas finnas tillgänglig i november 2017 till ett rekommenderat cirkapris på 23 999: – Isfiskegivaren GT10HN-IF kommer även att finnas tillgänglig separat för 2 699: -. För befintliga echoMAP-kunder kommer även ett bärbart kit innehållande GT10HN-IF att finnas tillgänglig för 5 899 kr.

Info: garmin.com/panoptix