Merry Fisher för 2×300 hk

Paris Boat Show i december är de franska varvens möjlighet att stoltsera på hemmaplan. Till årets mässa har Jeanneau annonserat premiären för en ny 10,5 m Merry Fisher.

Det är efterfrågan från kunder som gör att Jeanneau satsar på nya Merry Fisher 1095. Båten är en vidareutveckling av företagets stora sortiment av utbordarbåtar. Den är designad som en familjebåt eller ”weekender cruiser”.

Nya Merry Fisher 1095 är bara en i raden av många båtmodeller på senare tid som drar nytta av de stora utbordare som har presenterats de senaste åren. Tidigare ansågs det omöjligt att bygga utbordarbåtar på över 10 m (34 fot), men med effekter på 300–400 hk är detta inget problem. Snarare ser båttillverkarna en stor fördel med att kunna hänga ut hela motorpaketet på båtens akterspegel och därmed frigöra utrymme i båten. Tyvärr är dock inte utbordarna lika rena som inombordarna idag, men det lär inte dröja länge innan det kommer tuffare krav för detta.

Båten är avsedd för dubbla utbordare upp till max 2×300 hk, vilket bör ge ordentliga fartresurser upp emot 35–40 knop.

Den här båten har fler nyheter med bland annat en modulärt uppbyggd sittbrunn som kan anpassas efter behov. Den har skjutdörr mellan akterdäck och salongen och kan förses med upp till tre fullstora kabiner med dubbelkojer.

Överbyggnaden är offset, det vill säga placerad mer åt babord, något som ger bra gångbord på styrbordssidan och ofta en bra planering ombord. Förutom det stora akterdäcket har båten även ett rejält fördäck med möjlighet till solbädd med mera.

Tekniska fakta
Längd:         10,5 m
Bredd:         3,35 m
Djup:           0,69 m
Vikt:             4 638 kg utan motorer
Bränsle:      2 x 400 liter
Vatten:        160 liter
Kojer:          4 + 4
Kabiner:      2/3
Motor:         max 2 x 300 hk
CE-klass:    B8-C10
Design:       Centowski & Denert Design, Jeanneau Design
Info:             https://www.yamaha-motor.eu/se/produkter/batar/motorbatar/jeanneau/index.aspx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*