Nästa generations East Bay – premiär i januari

Nästa generation av de klassiskt designade East Bay-båtarna får sin premiär på Boot Düsseldorf i januari. Helt nya East Bay 44 SX får sin premiär där 20–28 januari.

Grand Banks Yachts, som även står bakom East Bay, blev både kända och beundrade när de visade sin första båt med klassisk stil. Det var East Bay 38 EX, som hade premiär 1995. Därefter har båttillverkaren jobbat på i samma anda och lyckats såväl behålla som utveckla den klassiska stilen.

Nya EB44 har en avancerad skrovdesign för att gåt tryggt och bekvämt även i öppet vatten. Båtens djupa V-formade skrov är riktigt skarpt i fören för att därefter övergå till en större och planare yta akteröver för ökad komfort och stabilitet i sjön.

Båten är byggd i den speciella stil – Downeast – som East Bay står för. Enligt varvets vd ska den nya modellen vara både snabbare och ha bättre räckvidd än sina föregångare.

Bland nyheterna ombord märks bland annat ett brett och skyddande akterdäck, avskilt mot salongen med en bred skjutdörr. Båten har även en stor badplattform och en rymlig sittavdelning på akterdäck. En stor lucka gör daglig motorinspektion enkel och lättillgänglig.

Interiören är tillverkad i klassiska material som teak och läder, men kunder kan även få guldinfattningar i vissa beslag etc.

Säkerhet under gång har varit i fokus för designerna. Detta märks i allt från avrundade hörn på skåp till att det finns gott om grabbräcken i teak. För att få tillräcklig ventilation, när båten används på varmare breddgrader, har salongen elmanövrerade takluckor.

Grand Banks erbjuder tre inredningsalternativ, som samtliga inkluderar en rymlig ägarhytt med eget badrum. Standard är en gästkabin med möjlighet till en tredje kabin om styrbord för större behov.

Motoriseringen i EB44 kommer att vara dubbla Volvo Penta IPS 600-dieselmotorer à 435 hk. Det ska ge en marschfart på cirka 20 knop och en maxhastighet på 32 knop.

Tillverkningen av modellerna Grand Banks, East Bay och Palm Beach, som också ingår i koncernen, ligger i Pasir Gudang i Malaysia.

Info: www.grandbanks.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*