Mercury visar nya EFI FourStroke på 15/20 hk

På den stora tillbehörsmässan METS i Amsterdam visar Mercury Marine sin nya ultralätta utbordarplattform EFI FourStroke på 15/20 hk. Dessutom visas Mercurys nya rorkultshandtag med flera funktioner, konstruerat för 15/20 hk EFI, med höger- eller vänsterhänt anpassning.

Mercurys nya flerfunktionella rorkultshandtag ger utombordssortimentet en ergonomiskt förbättrad styrning. Denna lätta, portabla utombordarplattform börjar vid endast 45 kg och är 5 kg lättare än den plattform den ersätter.

Mercurys nya utbordare är konstruerad för alla fritidsbåtar och kommersiella aktörer. Den har batterifri EFI för snabb, tillförlitlig start, direkt gasreaktion och generellt bättre prestanda och är bland de lättaste på marknaden. Det innebär i sin tur förbättrad acceleration, topphastighet och manövrering med en exceptionellt bra bränsleekonomi.

Precis som alla Mercury FourStrokes är även nya 15/20 hk EFI konstruerade för ett så enkelt underhåll som möjligt. Dess rena, dropp- och spillfria oljetömningssystem, sköljadapter för sötvatten, vattenavskiljande bränslefilter och underhållsanvisningen under kåpan gör detta till en av de mest användarvänliga utbordarna som finns ute på vattnet idag.

Den mest spännande nya funktion som Mercury utvecklat för nya 15/20 hk EFI FourStrokeplattformen. Traditionellt monteras rorkultshandtag på utombordsmotorernas babords sida, för användning med vänster hand. Mercury Marines användarundersökning visade dock att en stor andel båtägare föredrar att hantera rorkulten med sin högerhand.

För båtar med fasta säten och som styrs med rorkult kan rorkultshandtaget nu placeras på det mest lämpliga sättet för hantering av utombordaren. Med hjälp av handverktyg kan båtägarna justera rorkultens vågräta vinkel med 18° från centrum åt babord eller styrbord, i steg om 6 grader.

Vridgasreglagets rotation kan också vändas för att komplettera rorkultvinkelns position och ge en mer intuitiv och bekväm båtupplevelse, oavsett med vilken hand du föredrar att styra.

Idag saknar båtägarna möjligheten att justera rorkultens lodräta vinkel. Mercurys användarundersökning visade att de flesta båtägare skulle vilja ha denna möjlighet, eftersom båtarnas utformning varierar och rorkulten ibland blir svår att komma åt. Därför konstruerade Mercury ett justerbart nedåtstopp som gör att båtägarna snabbt och enkelt kan ändra sin rorkults lodräta vinkel mellan -5° och +10°, för att den ska kunna nås enkelt och körningen ska bli bekväm. Mercury konstruerade också en tiltlåsfunktion som låser rorkultsvinkeln vid 73°. En funktion som får rorkulten ur vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*