Zipwake utökar med bättre bredd och bett

Zipwake utökar sitt sortiment med interceptorer med två helt nya, kompletterande produkter. Den ena är särskilt intressant för alla som vill ge båten bättre bett i sjön via slagen i skrovet.

De nya interceptorerna bygger vidare på det system som redan har etablerats från svenska Zipwake. Med de nya så kallade Chine interceptors utnyttjas båtens slag i skrovets ytterkanter på ett mycket effektivt sätt. Tack vare interceptorernas form får de hög verkningsgrad på många motorbåtar.

Företaget har även tagit fram en ny ”intermediate interceptor” med mindre aggressiv vinkel. Denna kan till exempel monteras mellan motorerna vid multiinstallationer.

Båtliv har tidigare skrivit om Zipwakes interceptorer på en 25-fots planande aluminiumbåt (Anytec 750 SPD). Det är en relativt enkel operation tack vare en komplett sats och en bra beskrivning.

Jämfört med traditionella trimplan som består av en platta som trycks ner i vattnet och ger en viss bromsning, så består de nya interceptorerna av en liten lodrät skiva (blad) som trycks ut rakt ner av en elektrisk servomotor. Skivan och servomotorn sitter i en enhet som är tillverkad i fiberarmerad plast. På endast 1,5 sekunder når den maximala 3 cm, men oftast räcker det med någon centimeter för att få en riktigt bra effekt.

Men den stora finessen med nya Zipwake är automatiken. Ett 3D-gyro, en 3D-accelerometer och en GPS-mottagare som sitter integrerad i manöverpanelen känner av båtens gångläge och kan räta upp båten på betydligt kortare tid jämfört med traditionella trimplan.

www.zipwake.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*