22 november, 2017

Skapa fiskekartor med nya ekolod

Garmins nya fiskekolod STRIKER Plus gör det möjligt att skapa högupplösta fiskekartor. De har inbyggt CHIRP traditionellt ekolod samt CHIRP ClearVü och SideVü ekolod med skanningsteknik.

Utöver kristallklar visning av fiskar och fantastisk målseparation med CHIRP-ekolod visar Garmin ClearVü en närmast fotografisk vid bild av vad som passerar under båten. SideVü ger fiskaren en skarp och tydlig bild av vad som finns på båda sidor av båten, inklusive strukturer, nedsänkta föremål och fiskar.

Den inbyggda programvaran Quickdraw Contours gör det möjligt att skapa och spara upp till 8 000 km2 kartor med konturer med en upplösning på 30 cm. När funktionen är aktiverad kan användaren omedelbart se konturer med etiketter på skärmen när båten rör sig – man behöver varken vänta eller skicka filer till Garmin. Resultaten är snabba, exakta och kan ses i realtid eller skapas i bakgrunden för användning vid ett senare tillfälle.

Tack vare inbyggt Wi-Fi kan fiskare utnyttja Garmins kostnadsfria allt-i-ett-app ActiveCaptain med anslutning mellan en kompatibel mobil enhet och en STRIKER Plus-enhet. Pris från 1 999 kr.

Info: www.garmin.se