Stor MasterCraft crossover för wakeboard

MasterCraft XT25 är den största crossover-båten hittills från företaget. Denna sportbåt för wakeboardåkare lanseras senare i vår och markerar varvets 50-årsjubileum.

XT25 är det senaste tillskottet till amerikanska MasterCrafts serie XT crossover för den som vill ha en båt med extremt brett användningsområde. XT line börjar på 20 fot (6,1 m) och med XT25 når de nivån just över 25 fot (7,7 m).

Båten är godkänd för hela 18 personer, men den angivna lastförmågan är 1 134 kg så det får vara ganska små personer.

Båten har en traditionell stäv men en helt ny innerlayout, som ger mycket mer plats för sittplatser framåt. Båtmodellen är speciellt tänkt för att kunna användas för wakeboarding och annan vattensport. Skrovformen är designad för att ge de stora vågor som wakeboardåkare vill ha.

MasterCrafts prisbelönta Gen 2 Surf System har designats speciellt för den här båtens nya skrov. Systemet ger tre zoner med perfekt utformade surfingvågar efter båten. Även MasterCrafts DockStar Handling System ingår, ett system som hjälper till att hantera båten på ett smidigt sätt även i trånga utrymmen.

Ljudsystem är allt viktigare i båtar till främst yngre. Den här båten är som standard utrustad med ett rejält system från Klipsch Audio.

MasterCraft är handbyggda båtar som produceras i USA vid en fabrik i Vonore, Tennessee. Förutom sportbåtar tillverkar de även superyacht tenders i samarbete med MasterCraft Boats UK.

 

Tekniska fakta

Längd:         7,7 m

Bredd:          2,59 m

Vikt:              2 359 kg

Ballast:         1 270 kg

Bränsle:       348 l

Personer:    18

Djup:            0,76 m

Skrov:           Vector Drive

Info:              http://www.mastercraft.co.uk/superyacht-tenders

Info:              www.mastercraft.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*