30 januari, 2018

Nyhetstätt på Allt för sjön

Det blir gott om nyheter och aktiviteter på Allt för sjön i Stockholm i mars. Mässan är öppen 3–11 mars.

– Det är högkonjunktur och det märks på Allt för sjön. Dels för att det finns ett större intresse för båthallen, dels för att vi har fått in ett antal premiummärken på segelbåtssidan, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

– Vi har större satsningar från väldigt många företag. Nimbus visar upp sina båtar tillsammans med Axopar i storbåtshallen, där även nya Nimbus Weekender 9 finns på plats.

Båtmässan Allt för sjön i Stockholm har en lång tradition med att visa upp de allra senaste nyheterna på båtfronten. Det märks tydligt i år, när till exempel den finska båtindustrin fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. De har ökat sin yta med 15 procent och är därmed uppe i cirka 2 300 m2 monteryta.

En kul nyhet är att de stora segelbåtarna är tillbaka. För första gången sedan 2014 har Allt för sjön en brygga med fler segelbåtar än på många år. Representerade med segelbåtar på plats är bland annat Hallberg Rassy, Najad, X-yachts, Arcona, Jeanneau och More Sailing.

Liksom flera andra båtmässor i Europa satsar Allt för sjön stort på aktiviteter. Båtmässan gör en storsatsning på vattensporter och skapar ett helt nytt område på mässan som heter Water Park. Med en stor bassäng på 40×15 m och 1 m djup kommer besökarna att bjudas på uppvisningar, prova-på-aktiviteter och tävlingar med wakeboard, SUP, vindsurfing och jollar. Water Park får sin alldeles egen karaktär med beachinspirerade montrar, café, musik och storbildskärm. En självklar plats för alla vattensportsentusiaster med café och musik. Dessutom har de tagit fram en egen logga.

Liksom tidigare år har mässan även en fin Classic Boat Show med nästan 20 vackra båtar på plats, bland andra Oxelö 30, Fjord Dolphin, Stimmaren, Coronet 24.

www.alltforsjon.se

Nya båtar på Allt för sjön
Motorbåtar
Anytec 23 och 27
Bella Falcon
Buster Magnum och XL
Cormate
Galeon 470
Hydrolift
Marino Mustang
Nor-Tech två båtar
Ockelbo B21
Silver Fox Avant och BR
Sealine
Sting 630
Windy 27
XO Explorer

Segelbåtar:
FarEast19
Hallberg-Rassy 44
Jeanneau 440 Sun Odyssey
More 40
X-Yachts

Bildtexter:
Anytec A27 och lillasyster A23 finns med på Allt för sjön 3–11 mars. Foto:
Tomas Thelin.


Axopar 28 är helt ny för säsongen. Båten finns i tre olika modeller.