Italiensk sportfiskebåt med dubbla Volvo Penta IPS

Den här maffiga sportfiskebåten hade premiär vid Cannes Yachting Festival i september. Italienska Bluegame satsar på IPS-motorer från Volvo Penta IPS och når 35 knop i toppfart.

Det är en stöddig sportfiskebåt som det italienska varvet har tagit fram. Enligt Bluegame är detta en båt för nytta och nöje byggd med italiensk stil. En av de bästa egenskaperna är att den är väldigt lätthanterad tack vare Volvo Penta IPS.

Skrovet på den nya Bluegame BG62 är konstruerat för de bästa egenskaperna även i tuff sjö. Oavsett väder klarar den 24 ton tunga båten förhållandena.

Båtar från Bluegame hanteras normalt sett av ägarna själva utan besättning. Därför är ett system som IPS med joystick driving och docking perfekt. Varvet grundades 2005 av Luca Santella, en olympisk seglare som tävlade i Seoul 1988 och i Barcelona 1992. Han har haft EM-titeln i flera olika klasser. Hans kärlek för havet tillsammans med en förkärlek för bra design och en bakgrund som utvecklingschef inom design på lyxyachtsvarvet Sanlorenzo under flera år.

2018 inkorporerades Bluegame i Sanlorenzo, ett varv med övre 60 års erfarenhet av yachtproduktion i världsklass baserat i Viareggio i nordvästra Italien där flera världskända varv har sin bas. För att ytterligare förstärka känslan av yppersta kvalitet och design har inredningen designats av Zuccon International Project, ett företag som normalt sett arbetar med design för superyachter.

BG62 är den hittills största modellen bland sportfiskebåtar från Bluegame. Förutom 62:an tillverkar varvet även en 42-fotare. BG62 kan förses med antingen dubbla Volvo Penta D13-IPS1200 eller dubbla D13-IPS1350. BG42 utrustas med dubbla Volvo Penta D6-IPS600.

Tekniska fakta
Längd:         18,8 m
Bredd:          5,37 m
Djup:            1,40 m
Bränsle:       2 800 liter
Vatten:         650 liter
Hålltank:      300 liter
Motorer:       Volvo Penta IPS3 1200 (2×900 hk)
Toppfart:      35 knop
Marschfart:  30 knop
Vikt:              24 ton
Personer:    16
CE-klass:     B
Info:              www.bluegame.it

Bilderna: Bluegame BG62 är en sportfiskebåt på närmare 19 m. som standard utrustas den med dubbla Volvo Penta D13-IPS1350 eller dubbla D13-IPS1200.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*