4 april, 2016

Största båten hittills – Nordstar 47 SCY

Nordstar 47 Patrol är nästa nyhet från finska Nordstar. Båtliv har tidigare visat bilder och en del information om båten, men nu kommer fler detaljer om Nordstars hittills största modell.

Med den nya modellen presenterar Nordstar Finlands största serietillverkade motorbåt genom tiderna. Klassledaren Nordstar 47 SCY blir inte bara sjövärdig, robust och säker utan även komfortabel och exklusiv. Inredningen andas modern skandinavisk design och materialvalen är de absolut bästa.

Pressmeddelande:

Det finns ingen konkurrent som har en modell som kan matcha Nordstar 47 gällande storlek, komfort och utrymmen. Faktum är att Nordstar 47 Patrol blir den största motorbåt som någonsin serietillverkats i Finland. Planeringen ombord liknar ingen annan Walk Around-hyttbåts med stor mittkabin med full ståhöjd, salong i två nivåer och en flybridge på över 20 m2.

Walk Around-konceptet med sidodörrar och breda, nedsänkta gångdäck runt hela båten gör det enkelt att hantera Nordstar 47 SCY. Som på de flesta Nordstarmodeller nås akterdäckets umgängesytor via en stor skjutdörr. Med glaspartiet mot akterdäck öppet bildar kökets arbetsyta en bar vänd akterut.

SCY – SEMI COUSTOM YACHT

Nordstar 47 Patrol erbjuds som Semi Custom Yacht vilket ger köparen stora möjligheter att skräddarsy båten efter sina behov och önskningar.

Den tredje kabinen, akter om den stora mittkabinen, kan inredas helt enligt skepparens önskemål. Kanske önskas ett extra sovutrymme med dubbelkoj eller ett utrymme för besättningen med våningssängar och ett enkelt pentry. Man kan även inreda den tredje kabinen som till exempel tvättstuga eller förråd.

Även Flybrigden på cirka 20 m2 kan utformas helt efter köparens önskemål.

KRAFTFULL

Det nya flaggskeppet från Nordstar utrustas med två eller tre motorer med IPS eller konventionella drev. Nordstar 47 SCY är designad för snabba långturer över öppet hav. Toppfarten är på över 40 knop.

Om båten utrustas med tre konventionella drev kan båten köras enbart med mittenmotorn. På så sätt minskas bränsleförbrukningen i deplacementsfart markant och Nordstar 47 SCY blir en verklig Long Range Cruiser med en räckvidd på över 3000 distansminuter.

EXKLUSIV OCH KOMFORTABEL

Nordstar 47 SCY bjuder på oöverträffad komfort i segmentet med tre dubbelkabiner, tre våtutrymmen och sociala ytor i överflöd.

 

Tekniska fakta

Längd:         14,85 m

Bredd:          4,15 m

Kabiner:       2–3

Kojplatser:   4–8

Motorer:       2–3 motorer på totalt 800–1200 hk

Fart:              28–43 knop

Drev:            DuoPropdrev eller IPS/Zeus Pod

Räckvidd:    Upp till 800 Nm (i marschfart ca 25 knop)

CE-klass:     B – Offshore

Info:              www.nordstarsverige.se