Gemensamt krav om skärpta straff för att minska stölderna

I en gemensam debattartikel i Svenska Dagbladet kräver idag flera organisationer hårdare tag för att minska brottsligheten mot bland annat båtar. Sweboat – Båtbranschens Riksförbund är en av de organisationer som står bakom.

I debattartikeln skriver undertecknarna bland annat:

”Låg upptäcktsrisk och låga straff gör att de internationella stöldligorna ser Sverige som ett drömland.”

Vidare skriver de gemensamt:

”De internationella stöldligorna ser Sverige som ett smörgåsbord. Ligorna står enligt polisens uppgifter för ungefär hälften av alla bostadsinbrott. Ligorna ägnar sig även åt exempelvis så kallade åldringsbrott, butiksstölder, fickstölder, fordons- och bildelsstölder, båtmotorstölder, stölder från jordbruk, dieselstölder och inbrott på byggarbetsplatser.”

Bland förslagen för att minska brottsligheten finns skärpta straff, mer resurser till polisen och en skärpt lagstiftning mot att föra ut stöldgods ur Sverige.

Info: https://www.svd.se/stoppa-stoldligorna–gor-som-tyskland

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*