1 februari, 2007

Sportfiskemässa i Jönköping med smygpremiär och fiskesimulator

Pressrelease

Den 16-18 mars kommer alla ledande sportfiskeföretag att finnas på plats på Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping och presentera de senaste nyheterna och ge inspiration inför den stundande fiskesäsongen.

– Vi är glada att kunna presentera en mässa med stor bredd, mångfald och hög kvalitet. Förutom alla produkter och tjänster som visas kommer besökarna att erbjudas en mängd olika aktiviteter, föreläsningar och filmvisningar. Att vi i år valt att lägga Sportfiskemässan hos Elmia känns både roligt och spännande berättar projektledare Eva Andbert.

Kastbana och dragbassäng

Det höga taket på Elmia ger de rätta förutsättningarna för en perfekt kastbana där besökare har möjlighet att testa den senaste flugfiskeutrustningen. Gunnar Rask Nielsen kommer att visa upp och informera om Spine Direction – spön med linstyrande egenskaper. Det kommer även ges utrymme för frågestund och visning av viktiga sekvenser för effektiv och lättsam flugkastning. I dragbassängen visar proffsen de senaste dragen.

Sportfiskeskolan

I Sportfiskeskolan delar elever från Sportfiskeakademin med sig av tips och tricks och lär ut grunderna i de olika fiskemetoderna – kastteknik, rullar, beten, knutar och en hel del om de arter vi fiskar i Sverige. I Sportfiskeakademins monter kan man även testa olika havsfiskespön i en fiskesimulator – så nära en verklig fajt som man kan komma!

Flugbindning
Flugfiske i Norden anordnar dagligen workshops där man kan prova på att binda fluga. På lördagen är det final i deras flugbindartävling där de fem främsta gör upp om slutsegern. I montern visar professionella flugbindare,
bl a Paul Little, Steen Ulnits, sina unika kunskaper och olika tekniker.

Smygpremiär
På Sportfiskemässan ges besökarna möjlighet att följa med Sveriges egen fiskeäventyrare Martin Falklind, tillsammans med norrmannen Yngve Ask, på en expedition runt hela Nordkalotten. Med spön, kameror och dykarutrustning söker de efter Arktis vackraste fisk. På vägen möter de samer, inuiter, svenskättlingar och ilskna myskoxar. Första delen av trilogin Jakten på storrödingen börjar mitt i ingenstans på den snö- och isklädda Finnmarksvidda, längst upp i norra Norge.

Sportfiskemässan stödjer även detta år svenska fiskevårdsprojekt som är särskilt angelägna för att säkra spöfisket för framtiden genom att skänka en del av intäkterna till Fiskevårdsfonden.

Sportfiskemässan arrangeras av Sollentuna Expo Center
i samarbete med Spofa Spöfiske, Sportfiskeakademin, SeFF och Sportfiskarna.

_______________________________________________________________________

Info www.sportfiskemassan.se