Unga hjältar

ungahjaltar_logo

20 000 kr till hela Båtlivets Unga hjälte

Förra årets vinnare av stipendiet Båtlivets ”Unga Hjältar” var Ida Gabrielsson. Stipendiet delas ut av International Färg AB och har i år ökat till 20 000 kr.

Det är dags att söka stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Hela båtlivet står bakom den här fina utmärkelsen; Svenska Båtunionen, Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben.

Priset delas ut av tidningen Båtliv i samarbete med International Färg AB på båtmässan Allt för sjön i Stockholm.

Det här är en bra chans att nominera en ung person som du känner som har gjort något alldeles extra bra för båtlivet. Det kan vara en klubbkompis eller någon i båtklubben. Du kan även föreslå dig själv.

Nominera din favorit och glöm inte att skicka med en bra motivering.

Priset är på 20 000 kr. Sista ansökningsdag är 1 februari 2023.

Utmärkelsen Båtlivets Unga Hjälte går till en ungdom eller en grupp ungdomar som gjort något utöver det vanliga i båtlivssammanhang. De kan ha startat en verksamhet för barn i sin klubb, räddat någon i nöd eller på annat sätt visat handlingskraft och civilkurage i båtlivet. Priset delas ut till en hjälte i båtlivet som är max 30 år gammal. Vinnaren utses av en jury.

Unga Hjältar delas ut av Båtliv och International Färg AB i samarbete med Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet

Gilla Båtlivets unga hjältar på Facebook >>

Nominera din unga hjälte!