Navico med varumärkena Lowrance, Simrad, B&G och C-MAP lanserar en helt ny kategori av marinteknik – Information Display (ID). Detta ska leda vägen till en ny era för båtintegration och utgör den första signifikanta utvecklingen av flerfunktionsskärmar (MFD, Multifunctional Display). Läs hela artikeln….

Kattholmen i Gustavsberg har blivit certifierad enligt den internationella miljömärkningen Blå Flagg. Kattholmen är den första hamnen i Värmdö, och en av tre hamnar i hela Stockholmsområdet, som blivit Blå flagg certifierade. Läs hela artikeln….

Japanska båtmotorer är populärast bland båtmotortjuvarna. Högst på listan hamnar marknadsledaren Yamaha följd av Suzuki. På tredje plats kommer Mercury. Läs hela artikeln….

OKQ8 GoEasy Diesel Marine är en RME-fri diesel specialanpassad för båtmotorer. Dieseln smörjer och håller båtmotorn och dess bränslesystem rena genom sina vårdande tillsatser, allt för en så säker drift som möjligt. Genom ett samarbete med Petrobell erbjuder nu OKQ8 den nya dieseln till båtägare runt om i Stockholm. Läs hela artikeln….

Lång tid har gått sedan jag skrev något här och massor har hänt sedan dess. Kort efter jag skrev mitt sista inlägg så åkte jag till Long Island i New York, där bodde jag med min kusin i några månader. Läs hela artikeln….

Efter lanseringen av de nya V6-orna för ett par år sedan kommer en serie Evinrude med lägre effekter. Det är helt nya, trecylindriga motorer med namnen E-Tec G2 HO 115, 140 och 150. Läs hela artikeln….

Inför båtsäsongen har Eniro släppt en kartuppdatering av sina Hydrographica kartor. Nu inkluderar de samtliga hamnguidekartor från Hydrographica. Läs hela artikeln….

Inshore 24 heter en helt ny svensk segelbåt. Det blir den första segelbåten som 3D-printas. Läs hela artikeln….

Efter en stöldturné i Blekinge åtalas nu två män. De var mycket aktiva under några dagar i både Blekinge och Skåne. Läs hela artikeln….

En av världens största yachtbyggare, Ocean Alexander, planerar europeisk premiär för två nya modeller på 90 respektive 45 fot på Cannes Yachting Festival i september. Läs hela artikeln….

Tisdag 11 juni döptes Trafikverkets laddhybridfärja Tellus vid Stigbergskajen i centrala Göteborg. Dopet innebär att färjan överlämnas till tjänst för allmänheten, där hon är en del av ett grönt trafiksystem. Namnet Tellus påminner om att vi behöver ställa om av omsorg om vårt jordklot. Läs hela artikeln….

Populära Anytec har bytt ut hela sin flotta på ett par år med ny design och bredare skrov. Detta har framför allt gynnat de minsta modellerna och nya A21 klarar nu en 200-hästare med den äran. Läs hela artikeln….

1969 sjösattes Marino Mustang för första gången. 50 år senare har denna klassiker fått ett andra liv och en svensk återförsäljare. Läs hela artikeln….

Sjöhistoriska museet har en omfattande samling originalbåtar med allt från Gustav III:s lyxslupar till 50-årsjubilerande Albin 25 och däremellan en lång rad såväl unika som folkkära båtar. Samlingen förvaras på Rindö. Den 15–16 juni slår Båtmagasinet upp portarna för allmänheten. Välkommen att ta del av vår härliga båtlivshistoria! Läs hela artikeln….

Vinden räckte inte till i söndagens världscupfinal i franska Marseille. Utan lördagens resultat efter nio race stod sig och därmed gick bronset i Finnjolle till Max Salminen. Läs hela artikeln….

En grå, rå och ovanligt tuff hyttbåt i aluminium. Så beskrevs V–Boats Voyager 700 Cabin vid lanseringen i våras. Nu kommer uppföljaren. Läs hela artikeln….

FLIR lanserar Yamaha Command Link- och Command Link Plus-integration i Raymarines sortiment av Axiom-multifunktionsdisplayer. Denna nya funktion är en av många som introducerades i den nya operativsystemversionen LightHouse Annapolis 3.9 för Axiom. Läs hela artikeln….

Årets världscupfinal drog igång på tisdagen i franska Marseille med två svenska besättningar på plats. Både Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 och Max Salminen i Finnjolle inledde stabilt och är fyra respektive femma. Läs hela artikeln….

För första gången finns nu en samlad presentation av miljösituationen i landets sjöar, vattendrag och hav. På webbplatsen sverigesvattenmiljö.se kan du jämföra miljötillståndet i olika vatten och direkt se på kartan vilka trender som går upp eller ner. Läs hela artikeln….

”Mitt emellan fastlandet och Gotland, helt utan mottagning på både telefon och VHF, så känner jag att båten börjar tappa fart. Vi går från 40 till 35, till 30 och till runt 25 knop. Min första katastroftanke är att vi tar in vatten.” Läs hela artikeln….