DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN GREKISKA STATENS TURISTBYRÅ

Den mest berömda ögruppen i Egeiska havet består av några av de vackraste öarna i världen! Namnet “Cyclades” avser öarna som bildar en cirkel (namnet på engelska betyder: “cirkulära öar”) runt den heliga ön Delos. Enligt den grekiska mytologin förvandlades Cyklades nymfer till öar av Poseidon, havets Gud, som var rasande på nymferna. Läs hela artikeln….

Princess Yachts har sjösatts sitt nya flaggskepp Princess X95. På plats fanns bland andra Princess Chief Marketing Officer, Kiran Haslamoch Princess Yachts Director of Design, Andy Lawrence, Chief Sales Officer Will Green, och företagets Executive Chairman, Antony Sheriff. Läs hela artikeln….

Beneteau premiärvisar Antares 11 i två versioner: coupé och flybridge. Den nya flybridgeversion smälter in i profilen på Antares 11 och ger båten större komfort ombord och ökar även ytorna på däck. Läs hela artikeln….

Måndagen 27 juli kastade Måns Kämpe och Sören Kjellkvist loss från bryggan i Kapellskär för att ro från Sverige till Åland och tillbaks. Nu befinner de sig någonstans ute på Ålands hav. De siktar på att nå Mariehamn på onsdag, men allt beror så klart på väder och vind. Läs hela artikeln….

Båtdesignern Bernt Lindquist bor intill en av landets mest trafikerade farleder och mitt emot en mycket stor marina. Han har skrivit ett debattinlägg på vattenskotrar, där han betonar vikten av att låta förnuftet styra. Läs hela artikeln….

Garmin har utsatts för en cyberattack. Läs mer i företagets pressmeddelande nedan. Läs hela artikeln….

När arrangörerna för Carl International Film Festival insåg att restriktionerna för sammankomster skulle sätta käppar i hjulen för årets festival tvingades man tänka om. I augusti förvandlas därför Saltö Fiskehamn i centrala Karlskrona till en stor biograf där publiken kommer att få njuta av internationella filmer och svenska klassiker från sina båtar. Läs hela artikeln….

En riktigt snabb klassisk båt som tillhört en berömd Fiatchef och flera spännande bilar fanns med i den senaste nätauktionen från Sothebys. Båten var en “G. Cinquanta” G50 som ropas ut för 4,5 Mkr. Bland bilarna märktes Ferrari 275 GTB Alloy 1966 för 15 Mkr, en Lancia Delta S4 för 8 Mkr och en Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S Roadster för drygt 6 Mkr. Läs hela artikeln….

Den nya nordiska elbåten Strana gör den här veckan sin premiärtur längs Göta kanal. Det blir en resa utan kompromisser, där tillverkaren visar att Strana klarar den 19 mil långa kanalen på endast en batteriladdning. Båten är ritad av Mannerfelt Design Team med bas i Viggbyholm. Läs hela artikeln….

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN GREKISKA STATENS TURISTBYRÅ

Kosmopolitiska destinationer med hög nivå av infrastruktur och service. Upplev fridfulla vikar och ändlösa stränder som ger högsta välbefinnande. Läs hela artikeln….

Infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) berättade nyligen att regeringen gett Transportstyrelsen i uppdrag att ta fram förslag på obligatoriskt förarbevis för vattenskoter. Ett bra förslag, men inte tillräckligt, tycker båtorganisationerna Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet med tillsammans drygt 300 000 medlemmar. De vill se ett helhetsgrepp; ett obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive vattenskoter som kan köras över 35 knop. Läs hela artikeln….

Settantotto är namnet på Cranchi Yachts nya 25 m långa flaggskepp med svepande linjer och rundade hörn för att förmedla en känsla av balans. Designer är Christian Grande. Läs hela artikeln….

Axopar lanserar en ny 22-fotare som ska ge det finländska båtmärket större marknadsandelar även bland mindre båtar. Med en 115 hk utombordare blir priset under 600 000 kr. Läs hela artikeln….

Eftersom Öppet Varv på Orust är väldigt viktigt för både besökare och utställare, har arrangören funnit en väg att genomföra årets Öppet Varv. Det blir Öppet Varv, om än i lite annan form, endast med förbokningar, på öppetvarv.se. Läs hela artikeln….

Viggo Boats lanserar ett nytt flaggskepp. Efter framgångarna med modellerna X8 och C8 lanserar båtbyggaren i Öregrund sitt nya flaggskepp – Viggo C10 Offshore. Formspråk och däckslayout känns väl igen från Viggos befintliga modeller, skillnaden finner man framförallt i båtens storlek och anpassningarna som gjorts för CE kategori B –Offshore. Läs hela artikeln….

I den jämna 49erFX-klassen kämpar tre svenska landslagsbesättningar om att bli nummer ett och att ta en OS-plats. De är tuffa konkurrenter – men samtidigt beroende av varandra för att utvecklas. Och ingen kan med bestämdhet säga vem som är bäst. Läs hela artikeln….

Vanquish Yachts VQ80 blir en annorlunda sportfiskebåt. Den 24 m långa båten är chase boat till en stor superyacht. Läs hela artikeln….

Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive vattenskoter som kan köras över 35 knop. Och det nu! Läs hela artikeln….

Med anledning av covid-19 fattade Sweboats styrelse tidigare i vår beslutet att ställa in höstens flytande mässor, Allt på Sjön i Gustavsberg och Marstrand Boat Show. Nu kan Sweboat tillsammans med en webbsajt presentera ett spännande alternativ i dess ställe: Digitala båtmässan. Läs hela artikeln….

Match Cup Marstrand och Nordea Womens Trophy är avgjort. Som segrare i öppen klass stod regerande världsmästaren Phil Robertson, och i damklassen gjorde Anna Östling, rankad världstvåa, ett hattrick med vinst på Marstrand för tredje året i rad. Läs hela artikeln….