Max Salminen är en av Sveriges stora olympiska medaljhopp inför sommarspelen i Tokyo 2021. Och han är en av sex svenska OS-resenärerna som Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) valt att följa i förberedelser, träning och livet däromkring – från idag fram till OS i Tokyo i augusti. Läs hela artikeln….

Volvo Penta har tagit fram en eldriven lösning m ed sina egna IPS-drev och elmotorer. Det gäller först två hybridfartyg som har utvecklats i samarbete med Danfoss Editron. Läs hela artikeln….

En app med all viktig båtinformation och nyheter samlade på ett ställe där det blir gratis för användarna att hämta informationen. Läs hela artikeln….

Humminbird tar steget att erbjuda avancerade multifunktionsskärmar med siktet inställt på nätverksfunktioner och exceptionell ekolodsprestanda. Nya APEX serien finns i tre storlekar 13, 16 och 19 som är Humminbirds största skärm någonsin. De har kristallklara 1920×1080 full HD skärmar och Dual Core processorer som ger en upplevelse med hög detaljrikedom och snabb respons. Läs hela artikeln….

Q Experience navigationsutrustning lanseras i en ny generation. Q är standard i bland annat i Buster, Yamarin, Cross och Askeladden båtar. Läs hela artikeln….

Silent-Yachts ska utveckla en solelektrisk katamaran som drivs med Volkswagens modulära, elektriska plattform för elbilar. Fartyget kommer att designas av bilmärket Cupra i Barcelona. Samarbetet samlar partners från sjöfarts- och fordonsindustrin för att skapa en miljövänlig båtupplevelse. Läs hela artikeln….

Seldén blir mastleverantör till Farr Yacht designs kommande Farr X2, ett projekt som sjösätts 2021. Läs hela artikeln….

Malin Tengström och Måns Holmberg har utsetts till årets stipendiemottagare ur Mange Olssons Minnesfond. Vid en digital ceremoni på torsdagen fick de två framtidsnamnen inom svensk kappsegling ta emot sin stipendier. Samtidigt fick Peter Burling, Nya Zeeland, motta Mange Olsson Priset. Läs hela artikeln….

Vene 21 Båt -mässan i Helsingfors skjuts upp till 2022 på grund av coronapandemin. I februari 2021 blir det i stället ett Vene 21 Båt online -evenemang. Läs hela artikeln….

Yamarin uppdaterar sitt flaggskepp Cross 75 BR inför säsongen 2021. Mer plats ombord, nya alternativa däckslösningar och plats för nio personer är några av höjdpunkterna i denna hybrid med aluminiumskrov och glasfiberinredning. Läs hela artikeln….

Torqeedo både ökar och minskar inför 2021. De har ett större produktutbud samtidigt som de lanserar en ny, mindre version av sin storsäljare. Läs hela artikeln….

Båtmässan i Göteborg ställs in 2021. Mässan skulle ha hållits i början av februari, men coronapandemin sätter stopp för planerna. Läs hela artikeln….

Hodgdon Tenders lanserar två versioner med helt eldrivna tenderbåtar baserade på företagets 10,5 m och 12 m Venetian tenders. De får en drivlina motsvarande 295 respektive 590 hk. Läs hela artikeln….

Med sin nya Gran Turismo 41 satsar Beneteau på ännu bättre komfort i sitt program med ”Express cruisers” på totalt sex modeller i storlekar på 32–50 fot. Målet var att bygga vidare på Gran Turismo 40, som är välkänd för goda sjöegenskaper. Läs hela artikeln….

Försäkringsbolaget Alandia arrangerade ett webinar 18 november med syfte att samla sakkunniga för att diskutera båtstöldbekämpning. Utöver representanter från två andra försäkringsbolag, If och Svedea, bestod panelen av representanter från Tullverket, Polisen, Kustbevakningen, Larmtjänst och Sweboat. Läs hela artikeln….

Yamaha lanserar ett avancerat och moduluppbyggt joystickssystem. Det levereras som standard på alla märkets utombordare från 150 hk och uppåt till toppmodellerna XTO på 375 respektive 425 hk. Läs hela artikeln….

Italienska Canados har sålt det första exemplaret av sin nya Gladiator 631. Nästa båt i produktion blir en riktigt snabb båt god för 50 knop med dubbla Volvo Penta D13 à 1 000 hk. Läs hela artikeln….

Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att bilda naturreservatet Marstrands skärgård som ligger längs kusten i Kungälvs kommun. Reservatet består av ett stort havsområde med mer än 200 öar och små skär. Sommartid kommer många båtburna besökare hit. Läs hela artikeln….

Arcadia A85 är en mycket annorlunda superyacht med en rad helt egna egenskaper. Båten påminner om en buss, men är en lyxig långfärdsbåt med intressanta egenskaper. Läs hela artikeln….

Trots ett pris till konsument på tiotals miljoner kronor är intresset stort för sol- och eldrivna katamaraner. Österrikiska Silent-Yachts har tio båtar på upp till 24 m i produktion. Läs hela artikeln….