Nyheter

Predator 55 markerar 30 år av designutveckling för en enda modellserie från Sunseekers. I denna nya yacht möts prestanda och lyx samtidigt som båten har tre hytter och stora däcksutrymmen. Läs hela artikeln….

KSSS blev i helgen första svenska klubb att vinna en tävling i herrarnas Sailing Champions League. I konkurrens med 20 europeiska toppklubbar seglade de hem segern i årets andra kval som avgjordes i Berlin. Läs hela artikeln….

Efter mer än tre år av forskning och utveckling har Zodiac lanserat vad de säger är en banbrytande innovation som aldrig tidigare setts på marknaden: en 10 m båt med mittkonsol som kombinerar fördelarna och egenskaperna hos vanliga båtar och RIB-båtar. Läs hela artikeln….

Varje ny Riva-modell bygger på detta klassiska båtmärkes historik samtidigt som Riva blickar framåt. Denna italienska båttillverkares oefterhärmliga arv av elegans, stil och kunnande är över 180 år gammalt och i högsta grad aktivt. Läs hela artikeln….

Under 2023 eskalerade våldsbrottsligheten i landet, en utveckling som till stor del har sitt ursprung i narkotikahandel. Stockholms Hamnar och Tullverket samarbetar sedan lång tid tillbaka för att motverka tullbrottslighet där införsel av narkotika har en särställning. För att ytterligare förstärka detta samarbete har parterna nu undertecknat en ny gemensam överenskommelse. Läs hela artikeln….

Researrangören More Sailing har de senaste fem åren mer än niofaldigat sin omsättning, från 17 till 161 Mkr. Nu går investmentbolaget Red Six med partners in som nya huvudägare. Planen är att ta bolagets resekoncept till fler länder. Läs hela artikeln….

Den 8 april 2024 sjönk en Arcona 460 i Stilla havet. Det uppger Arcona Yachts AB i en pressrelease. Alla i besättningen är säkra, ingen skadades och besättningen räddades snabbt av närliggande fartyg.
Läs hela artikeln….

Silent-Yachts lanserar den första ”solelektriska” katamaranen Silent 62 3-Deck. Båten har i princip obegränsad räckvidd, enligt tillverkaren. Läs hela artikeln….

Utbildningsföretaget Sjölotsen har skrivit en guide för vad man ska tänka på när man väljer rätt batterier för sin båt. En process som blivit alltmer komplex med nya tekniker som EFB, bly-kol och litiumbatterier. Läs hela artikeln….

Fler och fler båtägare väljer Hamnguiden online som sin primära källa för att nå aktuell hamninformation på båtfärden. För att möta båtägarnas behov av korrekt information genomför Skagerrak Forlag och Hydrographica årligen ett omfattande uppdateringsarbete gällande Hamnguiden Online. Läs hela artikeln….

Inför båtsäsongen gör Tullverket en insats i småbåtshamnar utmed Skånes kust. Syftet är att förebygga och förhindra smuggling. Tullverkets personal besöker båtklubbar för att informera om tecken på misstänkt smuggling och hur man ska agera. Under våren och sommaren kommer ett sextiotal småbåtshamnar att få besök av tullpersonal. Läs hela artikeln….

Maria Lannér, båtcoach och grundare till Neptunia, vill boosta båtbranschen och göra den ännu mer tillgänglig för fler. Därför lanserar hon nu Onlinekursen ”Övningar bakom ratten”. Kursen innehåller alla de övningar som hon gjort med kunder sedan 2016, både för mindre och större båtmodeller med en och två motorer. Läs hela artikeln….

Den 9 april 2025 arrangerar MSC Cruises en namngivningsceremoni i den nya terminalen PortMiami för flaggskeppet MSC World America. Fartyget markerar en milstolpe för MSC Cruises närvaro i Miami och den nordamerikanska marknaden. Läs hela artikeln….

Ale, Atle, Frej, Oden och Ymer. Så heter fem av Sjöfartsverkets trogna tjänstgörare. Nu står det klart vad den sjätte isbrytaren ska heta – Idun! Läs hela artikeln….

Försäkringsbolaget Alandia sjösätter sitt mentorprogram Bryggan för andra året i rad. Den här säsongen ligger fokuset på att utbilda om vanliga misstag som båtägare kan råka ut för. Mentorerna Kristoffer Appelquist och Annika Trogen, tillsammans med Alandia, vill öka kunskapen för att minska på antalet vanliga skador såsom grundstötningar, motorproblem och förtöjningsskador. Läs hela artikeln….

Det relativt nya båtmärket Quarken från Finland har snabbt visat att det går att etablera sig på den nordiska båtmarknaden. Deras senaste nyhet är Quarken 35 T-Top, som får premiär i höst. Läs hela artikeln….

Sjöfartsverket förstärker flottan med en begagnad isbrytare. Den nya isbrytaren blir ett viktigt komplement för att trygga sjötransporterna till och från Sverige. Läs hela artikeln….

Den helt nya flybridgeyachten Princess F58 får sin världspremiär på Palm Beach International Boat Show 2024 som pågår 21–24 mars. Den här modellen är det senaste tillskottet till Princess Yachts klassiska F-klass, mellan F55 och F65-modellerna. Med två MAN V8-1000- eller MAN V8-1200-motorer är hon god för farter på upp till 34 knop. Läs hela artikeln….

Den världsunika bojorten i Kristinehamn letar nu ny ägare på Klaravik. Båten sjösattes under pompa och stått 2005 som ett stort kulturhistoriskt projekt. Sedan dess har den använts som charterbåt i Kristinehamns skärgård och satt avtryck med sitt iögonfallande segel och piratliknande utseende. Nu inleds jakten på nästa flyt(t). Läs hela artikeln….

Yachtsale i Stockholm är nu exklusiva återförsäljare av katamaranmärket Lagoon i Sverige. Läs hela artikeln….