Bavaria SR41 är den första modellen när det tyska varvet startar en ny serie motorbåtar. Den nya serien kombinerar det bästa av den sportiga Bavaria S och Bavaria R. Läs hela artikeln….

Med hjälp av Postkodlotteriets stöd till projektet ”Återskapa Östersjöns livskraft” kommer WWF att sätta igång arbete i flera kust- och skärgårdsområden. Det handlar om naturvårdsinsatser i världsarvet Höga Kusten i Ångermanland, Stockholms skärgård och biosfärområdet Kristianstads vattenrike i Skåne. Läs hela artikeln….

Sunseeker International Predator 60 EVO var en av höstens stora nyheter på motorbåtssidan. 60-fotaren hade premiär på Southampton International Boat Show och visar på båtbyggarens senast linje med design och interiörer. Läs hela artikeln….

Sirena 58 Coupé är ny och läcker långfärdsmotorbåt som fick världspremiär på Miami Yacht Show den gångna helgen. Det är en välutrustad båt med bra prestanda, men som också lämpar sig för att köra lugnt på havet. Läs hela artikeln….

För tredje gången anslår Havs- och vattenmyndigheten pengar till båtskrot. 4 Mkr finns tillgängliga för den som vill skrota båten senast 31 december i år. Läs hela artikeln….

Svenska Båtunionen (SBU) ser positivt på utredningen om ett stopp för utförsel av stöldgods från Sverige. Om förslagen genomförs kan de äntligen sätta punkt för den ökande stöldvågen av båtmotorer. Läs hela artikeln….

Äntligen kan en lösning på de internationella stöldligornas härjning i Sverige vara gång. En färsk utredning vill ge Tullen ökade befogenheter och därmed kan utförseln av bland annat stulna båtmotorer stoppas. Läs hela artikeln….

Det blev en niondeplats för Jesper Stålheim i Laser-VM som avslutades i Melbourne på söndagen – ett resultat som Jesper inte var nöjd med. Läs hela artikeln….

Tullen får fler och nya befogenheter. Det blir troligen det konkreta resultatet av den utredning om utförsel av stöldgods som presenterades 14 februari. Läs hela artikeln….

Elbåtarna gör ett tydligt avtryck även på Miami International Boat Show, som öppnar 13 februari. Trots att hästkrafter och toppfart fortfarande står i centrum för den nordamerikanska båtmarknaden kommer el som ett starkt alternativ även här, till och med för större båtar. Läs hela artikeln….

Den 7–8 mars hålls SBU:s i samband med Allt för sjön i Stockholm. Den arrangeras för SBU:s båtförbund och till dem anslutna båtklubbar. Läs hela artikeln….

Scenprogrammet är klart för Stockholms båtmässa – Allt för sjön. Den 7–15 mars är det åter dags för Sveriges största båtmässa att fylla Stockholmsmässans hallar med de allra senaste båtnyheterna och allt för den marina livsstilen. En av de medverkande är Björn Ulvaeus. Läs hela artikeln….

Onsdagens VM-seglingar i Australien bjöd på perfekta förhållanden och efter två dagar är det Julia Gross/Hanna Klinga (49erFX) på tolfte plats och Jesper Stålheim (Laser) på 13:e plats som ligger bäst till av svenskarna. Läs hela artikeln….

På Miami International Boat Show, som öppnar 13 februari, lanserar Vetus sitt nya E-Pod – en kompakt elektrisk framdrivningslösning för smidig och tyst framfart för segelbåtar upp till cirka 25 fot. Läs hela artikeln….

Marina bakteriers genuttryck kan vara en värdefull sensor för att upptäcka miljöförändringar orsakade av oss människor. Bakterierna hjälper dessutom till att rena haven och på sikt kan de förhoppningsvis rena dricksvatten från skadliga miljögifter. Det visar en ny avhandling i marin mikroekologi av Christofer Osbeck från Linnéuniversitetet. Läs hela artikeln….

VM i 49er, 49erFX och Nacra 17 har dragit igång i Geelong i Australien med sex svenska besättningar på plats. En timmes bilfärd österut in mot Melbourne har även VM i Laser startat med bland andra OS-klara Jesper Stålheim. Läs hela artikeln….

Volvo Penta har startat produktion och montering av Seven Marine utombordare på sin anläggning i Lexington, Tennessee USA. Från och med januari 2020 är därmed hela serien av Seven Marine-motorer införlivad i Volvo Pentas produktionsprocess. Läs hela artikeln….

Solcellsdrivna katamaraner är ett alternativ för den som vill ha en miljövänlig båt med ovanligt gott om plats. Silent 60 är självförsörjande med obegränsad räckvidd utan fossilt bränsle. Priset är dock i topp – 25 Mkr. Läs hela artikeln….

När Båtmässan i Göteborg avslutades igår kväll kunde Svenska Mässan konstatera att suget efter båt och båtliv är fortsatt stort. Besökarmässigt ökade mässan med 3 procent jämfört med i fjol. Och bland utställarna var tongångarna positiva efter mycket bra försäljning av båtar och marina tillbehör. Läs hela artikeln….

Kom och se Hallberg-Rassy 44, 40C, 372 och 340 i Öppet Showroom helgen 8–9 februari. Öppettiderna är kl. 11.00–14.00 båda dagarna. Läs hela artikeln….