Nyheter

Efter lanseringen av IRON 827 visar Järnbröderna i Göteborg en kupébåt på samma skrov. Det är en modernt designad båt helt i IRON-stilen med mycket goda fartresurser. Läs hela artikeln….

Med den nya modellen 580 S visar norska Sting Boats sitt nya flaggskepp. Båtmodellen är helt ny, men delar detaljer och smarta lösningar med de mindre syskonen 485S och 530S. Den nya modellen har dock mer plats och en bättre förarupplevelse. Läs hela artikeln….

Princess S72 hade världspremiär på Boot Düsseldorf i januari. Det är en stor och elegant båt som blir ett nytt tillskott till Princess Yachts S Class-serie. Den är designad av Princess Design Studio i samarbete med marindesignerna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina. Läs hela artikeln….

Bavaria Yachts visade sin helt nya C46 på Boot Düsseldorf. 46-fotaren blir tillgänglig senare i år och ska bli en fortsättning framgångarna med C-Line och är en vidareutveckling baserad på de två tidigare modellerna C38 och C42. Läs hela artikeln….

Nimbus utökar sin WTC-serie med en toppmodell. W11 är en stor weekendcruiser med gott om plats för vänner och familj i en modern båt med goda prestanda. Läs hela artikeln….

Stora utrymmen med ett generöst soldäck och en väl tilltagen badbrygga i aktern är kännetecknande för Grandezza 30 CA, som hade premiär på båtmässan Boot Düsseldorf. Läs hela artikeln….

De senaste produkterna tillhandahåller en komplett lösning ombord och garanterar en intuitiv och användarvänlig upplevelse, vilket gör båtlivet mer tillgängligt för alla. Läs hela artikeln….

Vilket som blir framtidens drivsystem för fritidsbåtar är inte helt klart än. Men ett samarbete mellan Volvo Penta och Groupe Beneteau visar på ett tänkbart koncept för framtiden, där även kundernas synpunkter ska tas till vara. Läs hela artikeln….

Targa 41 är den senaste modellen från den finländska båttillverkaren Botnia Marin. Den nya 41-fotaren får inga dramatiska förändringar i designen, men komforten ombord höjs rejält med hjälp av smarta finjusteringar. De första båtarna ska vara leveransklara i augusti. Läs hela artikeln….

På Boot Düsseldorf var det världspremiär för ännu en kompromisslös båt från BRABUS Marine. Den helt nya BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition visar att detta samarbete mellan Axopar Boats och BRABUS fortfarande vågar ta ut svängarna ordentligt. Läs hela artikeln….

Med nya 465 Coupé presenterar Nimbus Group ett nytt flaggskepp och en rejäl satsning inför framtiden. Den nya modellen på 15 m (löa) x 4,6 m är en riktig långdistanscruiser med högsta komfort. Läs hela artikeln….

Mercury Marine håller vad de lovar med sin nya, elektriska utombordare Avator 7.5e. motorn går mycket tyst och vibrationsfritt. Efter en provtur konstaterar Båtliv att Avator 7.5e, som lanseras på Boot Düsseldorf med start i morgon lördag, visar att när de stora motortillverkarna väl har bestämt sig så levererar de med besked. Läs hela artikeln….

Äntligen är det dags för de stora, internationella båtmässorna igen. Först i raden är som alltid Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. I år med över 1 500 utställare fördelade på 16 mässhallar. Läs hela artikeln….

Yamarins nyhet för säsongen 2023 är en modern och snygg Bow Rider i 6-metersklassen. En fritidsbåt designad för familjer och par som vill komma ut och njuta på sjön. Nya Yamarin 59 BR visas för första gången på den internationella båtmässan i Düsserdorf i Tyskland 21–29 januari. Läs hela artikeln….

Sjöfartsverket hanterade 964 sjöräddningsärenden under 2022, vilket är en stor minskning jämfört med året innan. Några av de vanligaste larmorsakerna var grundstötningar och motorhaverier och de flesta larmen kom från fritidsbåtar. Sjöfartsverket hanterade även 590 flygräddningsärenden. Läs hela artikeln….

B&G presenterade den nya B&G Zeus S den här veckan. Nästa generations plottrar i B&G-sortimentet som använder det nya operativsystemet och som har skapats med fokus på att användningen ska vara enkel. Zeus S har utformats för att göra det enklare att segla, visa information som är skräddarsydd efter seglarens behov i det ögonblicket och dölja onödiga smådetaljer. Läs hela artikeln….

2018 lanserade Yamaha sina nya XTO-utombordare på 425 hk. Denna råstarka och smidiga V8-motor gav nya förutsättningar till båtmarknaden. Vridmomentet och den höga effekten öppnade nya marknader inte bara för RIB-båtar utan även utombordardrivna weekendcruisers och större båtar. Läs hela artikeln….

Tidigare hade Watski och Sjöassistans ett samarbete där de lyfte fram säkerheten på sjön och gav varandra synlighet på deras respektive hemsidor. Nu väljer Watski och Sjöassistans att utöka sitt samarbete genom att erbjuda möjligheten att köpa medlemskap direkt hos Watski. I Watskis webbutik hittar kunderna Sjöassistans tre paket; Medium, Large och XL. Läs hela artikeln….

Nya Candela C-8 ”powered by Polestar” är den första produkten från partnerskapet mellan biltillverkaren Polestar och elbåtsbåttillverkaren Candela. De två svenska premiummärkena ingick ett avtal i augusti 2022 om att Polestar ska leverera batterier och teknik för att driva Candelas elektriska bärplansbåtar. Läs hela artikeln….

Den 21 januari öppnar den 54:e upplagan av Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. Portarna till de 16 utställningshallarna öppnas då och en enorm mängd båtar och tillbehör från hela världen visas. Mässan är öppen till och med 29 januari. Läs hela artikeln….