Det tyska båtvarvet SAY Carbon Yachts skräder inte orden när de lanserar sin nya modell, SAY 42. Den nästan 13 m långa båten är ”en superbil på vattnet”, hävdar tyskarna. Läs hela artikeln….

Ovanligt många hemmasemestrande svenskar valde att besöka Göta kanal i år. Från och med midsommar så kan säsongen 2020 sammanfattas som ett enda långt högtryck, och flera av entreprenörerna längs kanalen vittnar om rekord, enligt Göta kanalbolag. Läs hela artikeln….

Ferretti Yachts 500 ersätter varvets förra båt i samma storlek. Den visar hur mycket mer det går att göra med komfort, volym och design med modern teknik jämfört med för några år sedan. Läs hela artikeln….

Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods. – Äntligen, det är något vi kämpat för i många år. Nu gäller att tullen verkligen får de resurser som krävs för att nå effekt, menar Svedea. Läs hela artikeln….

Beneteau Grand Trawler 62 är en ny och lyxig långfärdskryssare från Beneteau. Med en totallängd på knappt 19 m passar båten bra för alla som vill njuta av ”slow living” till sjöss. Läs hela artikeln….

Enligt ett förslag från regeringen kommer Tullverket från och med 1 juli 2021 att få utökade befogenheter för att kunna stoppa misstänkt brottslighet vid gränsen. Läs hela artikeln….

Kroatien fick en riktigt bra sommar, räknat i gästande turister. Denna mycket populära charterdestination behöll därmed ställningarna som ett av båtfolkets populäraste resmål, trots pandemin. Läs hela artikeln….

Vid båtupptagningen hos Ugglevikens båtklubb i Tyresö utanför Stockholm gjorde båtägarna en annorlunda upptäckt. Ut ur drevet på en av båtarna kom en livs levande ål. Läs hela artikeln….

Ingen av de tre svenska besättningarna hade någon lyckad tävling i finalen av Sailing Champions League som avgjordes i Porto Cervo i helgen. Hjuvik, Stenungsund och KSSS slutade på 19:e, 20:e och 21:a plats av totalt 27 lag. Läs hela artikeln….

Den 19 oktober dockades minsveparen M 20 in i Västra torrdockan på Beckholmen i Stockholm. Under de kommande sex vintermånaderna kommer det K-märkta fartygets träskrov att repareras. Projektet är ett samarbete mellan Föreningen M 20, Beckholmens Dockförening och Båthantverkarna på Nya Djurgårdsvarvet. Läs hela artikeln….

Regeringen föreslår att Tullverket får utökade möjligheter att stoppa stöldgods. Detta efter påtryckningar inte minst från Svenska Båtunionen och båtbranschen, som ser hur stora mängder av utombordsmotorer försvinner utomlands. Läs hela artikeln….

Finnmaster lanserar Husky Black Edition inför båtsäsongen 2021. Nyheterna har den mest heltäckande standardutrustningen på aluminiumbåtsmarknaden. Läs hela artikeln….

Skärgårdsstiftelsen nyplanterar ekar i Häringe, ett område på Södertörn i Stockholm som är känt för sina gamla ekar och ekskogar. De flesta av ekarna här är mellan 150 och 250 år gamla och åldern återspeglar hur det ser ut i de flesta eklandskap som vi idag betraktar som mycket värdefulla både ur ett biologiskt och kulturhistoriskt perspektiv. Läs hela artikeln….

KSSS, Hjuvik och Stenungsund kommer att försvara de svenska färgerna när finalen av Sailing Champions League avgörs i helgen i Porto Cervo på Sardinien. Totalt 27 klubbar från 13 länder gör upp om titeln. Läs hela artikeln….

Fia Fjelddahl var snubblande nära ett guld i “VM i inkluderande segling” som nyligen avslutades i Hamburg. VM:et bjöd på ett nytt koncept i en ny klass där båtarna seglas av en person med funktionsnedsättning och en utan. Läs hela artikeln….

Pirelli 42 premiärvisades i år på Boot Düsseldorf. Då var den försedd med inombordare och nu har en variant med utombordare presenterats. Läs hela artikeln….

Tredje generationen SOLIX är en vidareutveckling som ger snabbare respons tack vare en ny kraftfull dubbelkärnig processor och uppdaterat ekolod som är skarpare med längre räckvidd. Cross Touch användarinterface ger möjlighet att anpassa SOLIX för varje användare så att det som är viktigt för användaren är lätt åtkomligt. Det är mycket enkelt att skapa favoritvyer och anpassa synliga data samt att snabbt få åtkomst till de vanligaste justeringarna. Läs hela artikeln….

Europas största plattform för båtuthyrning online kommer till Sverige. Det är Click&Boat, som grundades 2013 av de franska entreprenörerna Jeremy Bismuth och Eduoard Gorioux. Läs hela artikeln….

Ett nytt exklusivt båtmärke kommer introduceras på den svenska marknaden 2020. Den kinesiska båttillverkaren Puccini Yachts har riktat in sig på den europeiska marknaden med motorer som Volvo Penta och Suzuki samt godkända enligt CE-standard. Läs hela artikeln….

Jonas Kjellberg och hans team är alla svenska kappseglingsmästares mästare efter att ha vunnit Mästarnas Mästare i Marstrand, i hård kamp med 40 SM-vinnare och landslagsseglare. Jonas hade kvalat in till tävlingen som svensk mästare i J/70 och hade alltså en fördel av att ha vunnit ett SM-guld i samma båt som användes i helgen. Läs hela artikeln….