Fjord 41 XL kommer med ett helt nytt layoutkoncept. Kunden blir sin egen designer tack vare en unik modulkonfiguration på däck och en varierande inredningsdesign. För att klara detta har tillverkaren även utvecklat ett nytt skrov med, vad de uppger, världens största T-topp i sin klass. Läs hela artikeln….

Antalet båtar till försäljning på Blocket slår i taket. Trots fler annonser såldes över hälften av båtarna inom en vecka under augusti månad. Det är dubbelt så stor andel som för ett år sedan. Många har spenderat semestern till sjöss i år – och för den som inte ordnat med vinterförvaring eller tröttnat på båten är det hög tid att lägga ut den till försäljning. Läs hela artikeln….

Efter lanseringen av nya V8-motorer för fritidsbruk kommer det nu en renodlad racing-V8 från Mercury. Motorn är speciellt utvecklad för ”tunnelbåtar”. Läs hela artikeln….

Tjuvarna tar inte ledigt för att båtsäsongen är slut och att båtarna börjar vinterförvaras utan då blir det blir det i vissa fall enklare att komma åt dem. De står på land och kan enkelt kan forslas bort så det gäller att tänka till när båten ska vinterförvaras. Läs hela artikeln….

När Sveriges gränser nu öppnats upp efter stängningen på grund av coronapandemin, märks en tydlig ökning av antalet båtmotorstölder. Ansvariga politiker har ännu inte lyckats stävja utförseln och lämnar ansvaret helt på båtägarna. Läs hela artikeln….

XL-Hjälpen är ett initiativ av XL-BYGG som hjälper klubbar, föreningar och organisationer att genomföra byggprojekt och renoveringar som de själva inte har möjlighet att göra. I år har det kommit in 1200 ansökningar och av dem har nu åtta vinnare korats. Sjöräddningssällskapet Hjälmaren är en av de som kommer att få hjälp att förverkliga sina byggdrömmar av XL-Hjälpen. Läs hela artikeln….

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti. En övervägande del av insatserna genomfördes för att bistå olika typer av fritidsbåtar. Läs hela artikeln….

På torsdagen inleddes klassiska Kieler Woche. Med drygt 1 800 seglare i en mängd klasser är det den första stora regattan sedan seglingsvärlden stängdes i mars. Tre av de fyra svenska OS-klara besättningarna är på plats. Och alla började bra. Läs hela artikeln….

Garmin GMR Fantom 254/256 öppen radar med en effekt på 250 W är den kraftigaste marina solid-state radarn på marknaden. Den använder Garmins teknologi MotionScope för att upptäcka och markera rörliga mål i olika färger så att du kan undvika potentiella kollisioner, upptäcka fågelflockar och spåra väder. Läs hela artikeln….

Sunseeker International har avslöjat fler detaljer om sin nya, lyxiga 88 Yacht. Båten ska sjösättas senare i år och är ett exempel på den senaste designen och teknologin från det engelska båtvarvet. Läs hela artikeln….

Mercury Propellers helt nya produkt Flo-Torq SSR navsats finns nu hos Mercurys återförsäljare. Flo-Torq SSR navsats ger, enligt Mercury Marine, en avsevärd NVH förbättring (Noice, Vibration, Harshness = ljud, vibration, kärvhet) för utombordare på 40–225 hk. Läs hela artikeln….

Det svenska marinteknikföretaget X Shore lanserar Eelex 8000 2021 Edition. Den eldrivna, svenska båten har därmed förbättrats ytterligare och är förberedd för storskalig produktion Läs hela artikeln….

Danska elbåtstillverkaren Rand Boats lanserar vad de kallar ”nästa generation av eldrivna motorbåtar”. Den nya modellen Mana 23 ska höja ribban för effektivitet, hållbarhet och sociala utrymmen samtidigt som båten klarar farter upp till 15 knop. Läs hela artikeln….

Helgen 12 och 13 september är det visningshelg på Bullandö Marina utanför Stockholm. Det är ett bra tillfälle för alla båtintresserade att ta med familjen ut i skärgården och se nya och begagnade båtar samt tillbehör från Bullandöföretag. Läs hela artikeln….

Askeladden lanserar en ny stor dagsturs- och weekendcruiser som är anpassad till den nordiska marknaden. Båten är designad för både weekend- och dagsturer. Läs hela artikeln….

Yamaha lanserar fyra nya modeller av sin serie V MAX SHO för den europeiska marknaden. De är särskilt avsedda för snabba sport- och sportfiskebåtar och finns i effekter på 90–175 hk. Läs hela artikeln….

Under andra kvartalet 2020 har det polisanmälts 420 båtmotorstölder. Detta är en minskning med 36 procent jämfört med samma period 2019 då det polisanmäldes 653 stulna båtmotorer. Det visar den senaste statistiken från Brå. Läs hela artikeln….

Det finländska båtmärket AMT har inlett ett samarbete med Yamaha Motor Scandinavia, som därmed blir exklusiv leverantör av båtmotorer. Från och med 1 september 2020 säljs AMT-båtar nyckelfärdiga med Yamaha-motorer förmonterade när de levereras till AMT:s återförsäljare i Sverige, Finland och Norge. Läs hela artikeln….

Lowrance Ghost 52 och 60 trollingmotorer för sötvatten innebär att företagets modeller passar fler typer av båtar. De nya Ghost 52- och 60-modellerna – med 52- respektive 60-tumsskaft – erbjuder alla fördelar och funktioner som fanns med den ursprungliga Ghost-trollingmotorn för båtar med högre för. Därmed finns det en trollingmotor från Lowrance för alla bassbåtar och sportfiskeanpassade båtar. Läs hela artikeln….

Efter ett mycket annorlunda år där i stort sätt alla fysiska båtmässor uteblivit beslutade Båtagent sig för att utveckla en egen, så riktig mässa som möjligt online. Läs hela artikeln….