Båttillverkaren Frauscher Shipyard lanserar en ny version av sin tystgående 740 Mirage Air med Torqeedos Deep Blue 100i som kraftkälla. Vid framdrift avger båten inga utsläpp alls. Läs hela artikeln….

Åtta av tio svenska båtägare anser inte att klimatdebatten har påverkat deras båtägande. Varannan gör en del eller mycket för att minimera sitt båtlivs effekt på miljön men lika många gör ingenting alls. Det sägs i en undersökning genomförd på uppdrag av Blocket. Läs hela artikeln….

Med en stark avslutning seglade svenska Artemis Racing hem ett VM-brons när 44Cup Marstrand World Championship avslutades på lördagen. Efter 13 säsonger i klassen vann brittiska team Aqua äntligen sin första stora titel. Läs hela artikeln….

Sjöräddningssällskapet tog 12 juli emot en helt nyutvecklad räddningsbåt. Båten är den första i sitt slag och är donerad av familjen Rassy. Läs hela artikeln….

En fantastisk resa, en ung och till viss del kvinnlig besättning som utvecklats till förmån för svensk havskappsegling samt en längtan till nästa års tävling – men också besvikelse över en tävlingsavgörande protest. Christian Harding, skeppare på den svenska KSSS-båten, summerar årets upplaga av Nord Stream Race. Läs hela artikeln….

Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar – det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal. Läs hela artikeln….

Lowrance introducerar en mycket tyst och praktisk elmotor för trollingfiske i sötvatten. Lowrance Ghost-trollingmotorn med delar från tyska Torqeedo har en nyutformad borstlös motor med mer kraft och längre körtid än någon annan trollingmotor på marknaden. Läs hela artikeln….

Efter första dagen av 44Cup Marstrand World Championship har franska Aleph Racing ryckt åt sig en ledning på tre poäng före ryska Team Nika. Hemmabåten Artemis Racing, med skepparen Torbjörn Törnqvist, ligger sjua. Men det är mycket jämnt och svenskarna har bara tre poäng upp till en pallplats. Läs hela artikeln….

Medan båten används är det en hel del båtsaker som ligger kvar oanvända där hemma. I en undersökning genomförd på uppdrag av Blocket fick svenska båtägare uppskatta värdet på båtprylar de har liggandes hemma men som inte längre kommer till användning. Läs hela artikeln….

På onsdagen inleds årets upplaga av 44Cup Marstrand. Och förutom att vara en del i 44Cup så har årets regatta även VM-status. Under fyra intensiva kappseglingsdagar möts några av världens bästa seglare på vackra Marstrandsfjorden där de svenska färgerna försvaras av Artemis Racing. Läs hela artikeln….

Garmin lanserar en ny trollingmotor kallad Force avsedd för sötvatten. Med den kan du åka båt över större områden och stanna kvar på samma ställe längre, även under tuffa förhållanden, och utan att skrämma bort fisken. Läs hela artikeln….

Forskare från Havsmiljöinstitutet föreslår en båtskatt och ett båtregister för att begränsa båtlivets miljöpåverkan. Institutet har fel på flera sätt och bollar med siffror anser Svenska Båtunionen, riksorganisation för 900 båtklubbar med ca. 170 000 båtägare. Läs hela artikeln….

Båtintresset i Sverige är på en framgångsvåg och var femte svensk är intresserad av att köpa en båt inom de närmsta tre åren. Samtidigt ökar också intresset för begagnade båtar och de flesta (24 %) tycker inte åldern spelar någon roll när det kommer till hur gammal båt man kan tänka sig att köpa. Främsta anledningen till att skaffa en båt är för avkopplings skull. Det visar en undersökning gjord av Yougov på uppdrag av Blocket. Läs hela artikeln….

Grundkollen är en gratistjänst där sjöräddare har hjälpt till att märka ut 60 av de mest olycksdrabbade grunden längs Västkusten. Du kan enkelt uppdatera din GPS med dessa grund för att göra dig extra vaksam på sjön i sommar. Grundkollen är framtagen av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän i samarbete med Sjöräddningssällskapet. Läs hela artikeln….

Det blev till slut en silvermedalj för Vilma Bobeck och Malin Tengström när JVM i 49erFX avslutades på söndagen i norska Risør. Läs hela artikeln….

Efter förmiddagens semifinalförlust tog Nicklas Dackhammar revansch i petitfinalen och säkrade VM-bronset mot Torvar Mirsky. Guldet seglade Nya zeeländarna Phil Robertson hem. Läs hela artikeln….

Under söndagens final av Nordea Women’s Trophy tog göteborgaren Anna Östling med team WINGS hem segern för andra året i rad. Läs hela artikeln….

Team Danmark vann den fjärde och sista sträckan mellan Helsingfors och S:t Petersburg i Nord Stream Race före Team Ryssland och Team Sverige, men den ryska båten vann tävlingen totalt med den svenska på tredje plats. Läs hela artikeln….

Under lördagen tog Nicklas Dackhammar sig vidare till VM-semifinal i Match Racing. I damklassen slog Anna Östling ut australiensiska Olivia Price och är nu klar för final på Marstrand. Allt avgörs under söndagen. Läs hela artikeln….

Nicklas Dackhammar och Måns Holmberg gör succé på GKSS Match Cup Sweden med tre raka segrar var och är nu klara för lördagens kvartsfinaler. Läs hela artikeln….