Finnmaster sortimentet genomgår en omfattande förändring. Under hösten 2019 lanseras två helt nya båtmodeller: Den populära T-serien utökas med lillasystern Finnmaster T6 och R-seriens nya tillskott är Finnmaster R6. Dessutom förnyas namnen på Finnmaster 55 SC till S5 och Finnmaster 55 BR till R5.

Pressmeddelande:

Samtidigt uppdateras samtliga Finnmaster modeller. Båtarna blir tryggare då tillgänglig säkerhetsutrustning blir standard.

Finnmaster T6 är en perfekt kombination av modern toppdesign, praktiska detaljer och sportigt utseende. Båtens dynamiska linjer, stiliga dekaler och förens LED-ljus fulländar ett fartfyllt intryck.

Den kraftiga skrovkonstruktionen gör båten till en säker och mångsidig partner på havet utan att snåla på körupplevelsen. Båten är klassad för en motor på 130–200 hk.

Förarplatsen är ergonomiskt utformad. Förarsätets justeringsmöjligheter och det vinklade fotstödet möjliggör en bekväm körställning. Alla mätare, brytare och kartplottern är nära till hands. Tonade rutor och mörk mätarpanel minimerar bländande reflektioner från ytorna. Pulpeten framför navigatören är utrustad med ett förvaringsfack och en mugghållare för två muggar, prydd med Finnmaster loggan.

Föraren och navigatören har även varsitt armstöd och förvaringsfack utrustade med mugghållare och USB-uttag.

Vindrutan ger den stora sittbrunnen skydd från vinden och är därför en perfekt plats för avslappnade dagsturer för upp till sju personer. Den rymliga U-formade soffan, navigatörsbänken med svängbart ryggstöd och den justerbara förarstolen ger plats att sitta bekvämt och använda utrymmet mångsidigt.

Mitt i sittbrunnen finns ett elegant grått bord som, för maximal avslappning, kan omvandlas till ett soldäck med hjälp av extra dynor som ingår i standardutrustningen. Som tilläggsutrustning finns det plats för ett 30 liters kylskåp under navigatörsbänken och en 18 liters kyllåda att placera under bänken på SB-sidan, för att hålla läskande drycker svala.

Gångarna i båten är planerade enligt vårt Smart Design-koncept, både praktiska och trygga. Åtskilliga teak-laminerade trappsteg, stadiga handtag, tydliga gångar och stora badbryggan gör det enklare att röra sig i båten. Exempelvis kan man förflytta sig tryggt från ena akterdäcket till det andra på den teaklaminerade bryggången. Under bänkarna finns rikligt utrymme för de tillhörigheter som behövs för en dagstur. Utrymmet i bänken på BB-sidan är så rymlig att till och med vattenskidor får plats. Dynorna hålls på plats även när bänklocken öppnas.

I förkabinen finns en rymlig dubbelsäng, säte och bordsyta. Med hjälp av en tilläggsmadrass, som ingår i standardutrustningen, kan sängen förstoras till kabinens hela storlek. I kabinens bakre del finns ett utrymme (63 cm x 87 cm) lagom för bagage. En öppningsbar däckslucka kan installeras på fördäcket för extra ljusintag och komfort.

Finnmaster T6 har en omfattande standardutrustning, exempelvis: Sea Star-hydraul styrning, komplett teak-serie, bord, två-delat kapell, fendrar med tillhörande skyddspåsar samt 9 tums kartplotter. Båten är utformad och tillverkad med varje detalj i åtanke. Inredningen är tillverkad i högkvalitativt Silvertex-tyg.

Även armaturer, beslag, handtag och andra detaljer är valda med omsorg och väl testade. Den vackra utformningen, praktiska utrymmeslösningar, effektiva motoralternativ och det stadiga och ekonomiskt utformade skrovet gör båten till en trygg och värdig partner på havet.

Teknisk data:

Längd: 6,39 m

Bredd: 2,29 m

Djupgående (skrov): 0,40 m

Vikt: 1160 kg

Motor: 130–200 hk

Antal personer: 7

Kojplatser: 2

CE kategori: C

Info: www.finnmaster.fi

 

Finnmaster R6 passar utmärkt till såväl vattensporter som till dagsturer, fiske eller som förbindelsebåt. Denna bowrider är mångsidig och enkel att röra sig i, med flera sköna ställen att hänga på och många praktiska detaljer som gör färden enklare och tryggare för hela familjen. Den har en omfattande standardutrustning som inkluderar eleganta LED-framlyktor, bord, fendrar med tillhörande skyddspåsar samt 9” kartplotter. Båten är klassad för en motor på 130–200 hk.

Den rejäla vindrutan ger ett bra skydd till både förare och passagerare i aktern. Förarplatsen är ergonomiskt utformad. Förarsätet har justeringsmöjligheter och tillsammans med det vinklade fotstödet möjliggör en bekväm körställning. Alla mätare, brytare och kartplottern är nära till hands. Tonade sidorutor och mörk mätarpanel minimerar bländande reflektioner från ytorna. Pulpeten framför navigatören är utrustad med ett handskfack. Föraren och navigatören har även armstöd och förvaringsfack utrustade med mugghållare och USB-uttag.

Den rymliga sittbrunnen i skydd från vinden möjliggör för upp till sex personer att sitta skönt och umgås under en dagstur. Sittgruppen består av en U-formad soffa, navigatörsbänken med svängbart ryggstöd och den justerbara förarstolen. Mitt i finns ett stilfullt grått bord. Med hjälp av tilläggsdynor, som ingår i standardutrustningen, kan soffan lätt omvandlas till en solbädd för ökad avslappning.

Som tilläggsutrustning finns det plats för ett 30 liters kylskåp under navigatörsbänken och en 18 liters kyllåda att placera under bänken på SB-sidan, för allt som kan behövas med för en lyckad dagstur. Kapellet är tvådelat och den förvaras i kapellgaraget bakom akterbänkens ryggstöd.

I båtens för finns ytterligare en mysig och skyddad sittgrupp som, med extra dyna tillgänglig som tilläggsutrustning, kan bäddas ut till ett soldäck. Till fören kommer man enkelt genom dörren i vindrutan.

Förvaringsutrymmet inuti sittbänkarna når ända in under pulpeterna.

Finnmaster Smart Design lösningarna ökar bekvämligheten och säkerheten på sjön. Det finns tre ankarboxar, en i fören två i aktern. Inuti bänkar och trappsteg finns rymliga förvaringsutrymmen. Inuti akterbänken på BB-sidan finns ett rejält utrymme som rymmer till och med vattenskidorna vid behov och bänkarna i fören når ända in under pulpeterna. Ombordstigningen har förenklats med praktiska instegsstegen i både fören, aktern och sidorna. Dessutom kan man förflytta sig tryggt från ena akterdäcket till det andra via bryggången.

Teknisk data:

Längd: 6,39 m

Bredd: 2,29 m

Djupgående (skrov): 0,40 m

Vikt: 1050 kg

Motor: 130–200 hk

Antal personer: 6

CE kategori: C

Info: www.finnmaster.fi

Helt nya Dolceriva stod i centrum för Ferretti Yachts på Cannes båtmässa. Den väldiga italienska båtkoncernen presenterade sex nya modeller på Cannes Yachting Festival, där de visade totalt 26 båtar från sina varumärken Ferretti Yachts, Riva, Pershing, Custom Line och Wally. Läs hela artikeln….

Detaljplaneringen för Göta kanalbolags besökscentrum kan börja. Visionen är en anläggning som är öppen året runt. Området kring hamnområdet i Berg är delvis planlagt och inriktningen mot mer rekreation och turism stämmer bra med de intentioner som finns. Läs hela artikeln….

Båtsäsongen är snart slut och det är hög tid att förbereda vinterförvaringen. Höststormar är ett skäl att inte vänta, men ett betydligt större orosmoln är de internationella stöldligorna. Läs hela artikeln….

Eagle 650 är världens mest sålda RIB i 6,5-metersklassen. Nya Eagle 6.7 från samma tillverkare är en helt nyutvecklad båt med större styrkonsol och pilotsäte, helt nytt och mer lättdrivet skrov och flera andra finesser. Läs hela artikeln….

Skanör räknar med att hålla sig kvar i Allsvenskan när den avgörande slutomgången går i helgen. Fjärde och sista deltävlingen seglas i Västerås 13–15 september. Läs hela artikeln….

Windy lanserar en riktigt fräck båt som gränsar till tender, men även kan användas som familjebåt. Den långsmala och eleganta Windy SR44 Blackhawk har världspremiär på Cannes båtmässa den här veckan. Läs hela artikeln….

Endast fyra år efter lanseringen av den banbrytande Axopar 37 presenterar det finska företaget en ny generation av 37-fotaren. Den här båten stod för mycket nytänkande när den lanserades med sina tuffa linjer och sjövärdiga skrov. Den nya modellen lovar ännu mer. Läs hela artikeln….

Det kvinnliga båt- och seglingssällskapet She Captain samlade den gångna helgen 130 kvinnor i Stockholms skärgård för världens hittills största eskader för kvinnor. Fördelade på 30 båtar möttes nätverket upp vid Runmarö under fredagen och kappseglade under lördagen med målgång utanför Sandhamn. Läs hela artikeln….

På Cannes Yachting Festival, som öppnar på tisdagen, visar Volvo Penta och Fountaine-Pajot ett gemensamt koncept med en eldriven seglingskatamaran. Läs hela artikeln….

Engelska Fairline Yachts introducerar ännu en helt ny modell: Targa 45 OPEN. Denna sportiga båt med snygg coupé är resultatet av ett samarbete mellan båtvarvet och den italienska superyachtdesignern Alberto Mancini. Läs hela artikeln….

Män har en helt dominerande roll på fritidsbåtarna. Det visar Svedeas återkommande båtlivsundersökningar år efter år. Därför lanserades Båtstipendiet som syftar till att fler kvinnor ska ta plats bakom rodret. Nu är stipendiet för våren 2020 öppet för nya ansökningar. Läs hela artikeln….

Nu har Emirates Team New Zealand visat sin första båt inför America’s Cup. Teamets 23 m långa AC75 med elva besättningsmän ser minst sagt speciell ut och visades i Auckland. Läs hela artikeln….

Den svenska segelbåten S/Y Jennifer med crew startade 1 september från Stockholm för att segla till Lagos i Portugal. Via Saltsjöbaden skulle de först till Sandhamn, men gick på grund. Vinden var sydlig och sydvästlig cirka 7–10 m/sek. Läs hela artikeln….

Garmin GPSMAP 86-serien är en ny serie handburna navigatorer med navigation, global kommunikation, BlueChart g3 sjökort och anslutning till sjökortsplotter. Läs hela artikeln….

Det kvinnliga båt- och seglingssällskapet She Captain samlar i helgen 130 kvinnor i Stockholms skärgård för världens hittills största eskader enbart för kvinnor. Fördelade på 30 båtar möts nätverket upp i skärgården för övningar och kappsegling, med avslutning i Sandhamn. Läs hela artikeln….

Östhammars Segelsällskap har snart samlat in 1 Mkr till bland annat Barncancerfonden. De fyra första åren gick merparten av pengarna till Rosa Bandet och Cancerfonden, men i år kommer huvuddelen att gå till Barncancerfonden. Den 5 oktober körs Östhammars GP igen med målet att samla in ännu mer pengar. Läs hela artikeln….

Palm Beach 70 är avsedd för kunder som vill har en större version av tillverkarens effektiva cruisers i toppkvalitet. Den rymliga flybridgemotorbåten har fått imponerande utrymmen och prestanda med 38 knops toppfart. Läs hela artikeln….

Bavaria Yachts byter stil på sina sex modeller av cruisingsegelbåtar med början 2020. Båtarna får även större variation för inredningarna och högre komfort. Läs hela artikeln….

30 Nm på el! Det är fullt möjligt när Greenline Yachts utökar sin serie med miljömedvetna motorbåtar. Premiären för nya Greenline 45 Fly hålls på Cannes Yachting Festival, som öppnar 10 september. Läs hela artikeln….