SBU

I samband med Friluftsforum – Mötesplatsen för det organiserade friluftslivet har vinnarna i Årets Friluftslyft utsetts. (read more…)

Skånes Båtförbund har tillsammans med Tullverket och Länsstyrelsen i Skåne kommit fram till att ett samarbete för att upptäcka oegentliga aktiviteter i våra hamnar. Det innebär till exempel rekognoseringar för stölder, planering för olaglig narkotikahantering eller annan olaglig verksamhet. (read more…)

Segelsällskapet Hjälmaren har utsetts till ”Årets Båtklubb 2023” av tidningen Båtliv. (read more…)

Nu har du chansen att belöna någon som har gjort något alldeles extra inom svenskt båtliv. Det är dags att välja ut en ung person som ska få stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte”. (read more…)

För 14:e gången ska Årets Båtklubb utses av tidningen Båtliv. Priset är en fantastisk samling med båttillbehör värda långt över 100 000 kr. Den vinnande båtklubben får dessutom en specialtillverkad skylt i ädelträ från Thore Berntssons båtbyggeri samt en flagga från Svenska Båtunionen. (read more…)

Erik Busck från Saltsjöbaden valdes till ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Han belönades med ett stipendium på 20 000 kr, som delades ut på båtmässan Allt för sjön i Stockholm. (read more…)

Samarbete mellan båtföreningar skapar trygghet på Storsjön med ett nytt sjökort. Under två år har en projektgrupp arbetat med att uppdatera och producera ett nytt sjökort över Storsjön (Ett sjökort kan jämföras med exempelvis en Fjällkarta). (read more…)

Alla som vistas i båt och är på sjön måste vara beredda på att något oförutsett kan hända. Det bästa sättet för att garantera sin egen säkerhet är att ha bra kunskap om hur man hanterar båten och att se till att båten är i bra skick. (read more…)

Svenska Båtunionens Miljöpris delas för tredje året i rad ut till ännu en välförtjänt pristagare som bidragit till en bättre havsmiljö. På båtmässan Allt för sjön i Älvsjö lördagen 11 mars kl. 13:45 delas diplom och prissumma på 10 000 kr ut till Folke Rydén Production, FRP AB. (read more…)

Oxelösunds Motorbåtsklubb har utsetts till ”Årets Båtklubb 2022” av tidningen Båtliv. Det är 13:e året i rad som Båtliv, medlemsmagasin för riksorganisationen Svenska Båtunionen, utser ”Årets Båtklubb”. (read more…)

För 13:e gången ska Årets Båtklubb utses av tidningen Båtliv. Priset är en fantastisk samling båttillbehör värda långt över 100 000 kr. Den vinnande båtklubben får dessutom en mycket elegant och specialtillverkad skylt i ädelträ och komposit från Thore Berntssons båtbyggeri samt en flagga från SBU. (read more…)

Det är dags att söka stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Hela båtlivet står bakom den här fina utmärkelsen; Svenska Båtunionen, Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben. (read more…)

Nu har du chansen att återigen följa med Båtliv på en rolig VIP-resa till Helsingfors båtmässa! Du kryssar från Stockholm med M/S Gabriella på eftermiddagen och på vägen över till Helsingfors lyssnar vi på ett intressant föredrag med Roger Alm, som är ordförande i Näsbyvikens Båtsällskap. Därefter äter vi gemensam middag och njuter av underhållningen ombord. (read more…)

Hotell Heden är boendet för dig som vill ha ett bekvämt och mysigt boende i Göteborg, men ändå vara mitt i storstadsvimlet. (read more…)

Svenska Båtunionen utfärdar en havstulpanvarning för Skåne, Blekinge, Kalmar och Östergötlands län. Tidigare i sommar har havstulpanvarning utlysts för Stockholms, Södermanlands och Uppsala län. Våra frivilliga observatörer ser nu att havstulpanerna har förökat sig i stor utsträckning. Det kan vara dags att kolla sin båt om det är dags att tvätta bort havstulpanernas larver som nu satt sig fast på många platser i längs den aktuella kuststräckan. (read more…)

Svenska Båtunionen utfärdar en havstulpanvarning för Stockholms, Södermanlands och Uppsala län. Frivilliga observatörer ser att havstulpanerna har förökat sig i stor utsträckning. Det kan vara dags att kolla sin båt om det är dags att tvätta bort havstulpanernas larver som har satt sig fast på många platser i längs den aktuella kuststräckan. (read more…)

Från kl 07.00 den 22 juli till kl 07.00 den 23 juli kan alla som vill delta i en unik dokumentation av friluftsliv i eller på vatten med hjälp av sociala medier och hashtagen #livetibåtlivet. (read more…)

Svenska Båtunionen tillsammans med Sweboat och Riksföreningen Gästhamnar Sverige är på plats i Visby hamn under Almedalsdagarna med start på Söndag. (read more…)

I dagarna planerar Sjöfartsverket att skicka ut nytryckta sjökort för försäljning till tusentals fritidsbåtsägare. För första gången någonsin kan Svenska Båtunionen nu behöva avråda båtägare från att köpa nya sjökort, eller uppdatera sina elektroniska sjökort i kartplottrar eller appar. Det skriver svenskt båtlivs tre största organisationer i en skrivelse till Sjöfartsverket. (read more…)

Svenska Båtunionen får Sweboats Miljöpris 2022 för sitt initiativ Nationella Båtmiljökonferensen. (read more…)

Seglaren Ida Gabrielsson från Lysekil har utsetts till ”Båtlivets Unga Hjälte 2022”. Hon får ett stipendium på 15 000 kr för sitt arbete i sin båtklubb. Priset delas ut på Eriksberg Boat Show i Göteborg 9 april. (read more…)

Den 14 mars utses vinnaren av Sweboats Miljöpris 2022. Priset är ett av båtbranschens viktiga initiativ för att lyfta miljöfrågan. Tre är i år nominerade till priset som är på 25 000 kr. (read more…)

Sätra Båtsällskap i Stockholm har utsetts till Årets Båtklubb 2021. Klubben är ett föredöme inom svenskt båtliv och en värdig vinnare. (read more…)

Regeringen överlämnade 3 februari en proposition till riksdagen med förslag om att återinföra den tillfälliga stämmolagen som upphörde att gälla vid årsskiftet. (read more…)

Hela båtlivet står den här gången bakom ”Båtlivets Unga Hjälte 2021”.  Priset delas ut av tidningen Båtliv i samarbete med International Färg AB. Nytt för den här gången är att även Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet står bakom denna fina utnämning. (read more…)