29 juni, 2007

Alla skeppare klara för Match Cup Sweden

Alla skeppare är nu klara för att segla i världsmästerskapstävlingen Match Cup Sweden i Marstrand 2-8 juli. Idag lämnade två nya och nordiska America’s Cup-seglare klartecken att fylla de 15:e och 16:e platserna, Victory Challenge’s svenske andre rorsman och strateg, Mattias Rahm, och dansken Jesper Radich, från spanska Desafio Español.

– Vi har nu sju skandinaver bland de 16 skeppare som bjudits in och tackat ja, det är oerhört roligt och garanterar att årets tävlingar blir av högsta kvalitet, säger Erik Centerwall, GKSS sportslige projektledare i Match Cup Sweden.

Mattias Rahm, 34-årig seglare från Torslanda, har varit en av centralfigurerna ombord på svenska Victory Challenge vid förseglingarna 2005 och 2006 inför America’s Cup och under Louis Vuitton Cup. Han utsågs till strateg ombord i alla förregattor och därefter till andre rorsman under Louis Vuitton Cup. Mattias är bror till Stefan Rahm som var taktiker ombord på Victory Challenge.

Mattias har fyra VM-medaljer, två guld i E-jolle, silver och brons i 470, och seglade OS i Sydney 2000. sedan dess har han varit skeppare och strateg med Magnus Holmberg i Match racing och Victory Challenge.

Jesper Radich inledde sin Match racing karriär 1996 i de Danska mästerskapen med en hedrande 4:e plats som resultat. 2001 började han segla i Match race-touren på heltid. Under åren har Jesper deltagit i Swedish Match Cup flera gånger med framskjutna placeringar. Han ingår sedan en tid tillbaka i Spaniens America’s Cup-satsning där han som en del av Desafio Español tog sig hela vägen till semifinal i Louis Vuitton Cup.

Match Cup Sweden i Marstrand 2-8 juli är årets största seglingsevenemang i Sverige. Det långsiktiga evenemangskonceptet innehåller tre olika delar, ett världsmästerskap i Match race-segling, ett omfattande underhållnings- och publikevenemang samt ett högklassigt näringslivsseminarium, Corporate Event Marketing Forum. Initiativet kommer från Brandspot, som i sportsligt samarbete med GKSS arrangerar Match Cup Sweden.

Foto: Dan Ljungsvik

Info www.matchcupsweden.com.