7 juli, 2007

Tre svenskar till semifinal i Match Cup Sweden

Chanserna till ett svenskt guld i Match Cup Sweden i Marstrand ökade väsentligt sedan alla tre svenskar, Magnus Holmberg, Mattias Rahm och Björn Hansen vann sina kvartsfinaler och därmed är klara för semifinal, liksom dansken Jesper Radich.
Mattias Rahm mötte Sebastien Col i ett mycket tätt race.

– Det var riktigt nervöst men otroligt kul att vinna kvartsfinalen. Det var oerhört tajta race som inte avgjordes förrän precis över mållinjen, sa han efter segern.
Styrkan i Mattias Rahms segling i sista omgången var att han var snabbare på kryssbogarna.
– Jag kunde rycka ifrån lite. Nu blir det en oerhörd utmaning att få möta Magnus Holmberg i semifinalen, sa Rahm, som varit Holmbergs andre rorsman och taktiker på Victory Challenge i Louis Vuitton Cup.
Björn Hansen hade en oerhört tät kamp med Mathieu Richard, ”…med bara bostadsbilagan i GP emellan…”, som speakern Martin Sothell extatiskt uttryckte det.
– Ja, det var lite för spännande för min smak, erkände Björn Hansen, som seglade säkert och taktiskt. Först vid kryssmärket, när Richards gjorde en liten miss i spinnakersättningen kunde vi utnyttja det till vår fördel. Grabbarna gjorde ett fantastiskt jobb i kvarten.
Magnus Holmberg lyckades redan inför starten, i den dans som båtarna utför för att hitta bäst startläge, lura bort Gavin Brady. Han tog därmed starten och lyckades med högre båtfart och snabba slag, utöka till en komfortabel ledning. Gavin Brady hissade protest vid sista länsmärket för att han kände sig hindrad av båtarna i matchen mellan Hansen och Richard. Domarna avslog protesten och Holmbergs rätt överlägsna seger i den tredje omgången var därmed klar.
Match Cup Sweden i Marstrand 2-8 juli är årets största seglingsevenemang i Sverige. Det långsiktiga evenemangskonceptet innehåller tre olika delar, ett världsmästerskap i Match race-segling, ett omfattande underhållnings- och publikevenemang samt ett högklassigt näringslivsseminarium, Corporate Event Marketing Forum. Initiativet kommer från Brandspot, som i sportsligt samarbete med GKSS arrangerar Match Cup Sweden.