16 juli, 2007

Allt fler svenskar vill semestra på lyxyacht i Medelhavet

Hyde Yachts, återförsäljare och uthyrare av lyxyachter i Medelhavet, upplever just nu en stor efterfrågan från svenska kunder. Från 20 000 euro i veckan får den som vill uppleva den exklusiva känslan av lyxyachtsemester betala.
Intresset för att köpa eller hyra lyxyachter ökar i Sverige. Efterfrågan kommer både från privatpersoner som vill köpa eller hyra en yacht för semesterändamål, och från företag som använder lyxbåtarna för representation i samband med mässor och liknande.
”Den ökade efterfrågan är antagligen en kombination av att gruppen välbeställda som har råd med en lyxyacht har blivit större, och att exklusiva lyxbåtar har blivit trendigt. På en yacht kan du vara helt ifred, vilket är mycket uppskattat bland våra kunder – kända som okända”, berättar Ulrich Nielsen från Hyde Yachts – återförsäljare och uthyrare av lyxyachter, som hjälper sina kunder med försäljning, uthyrning, och skötsel av lyxbåtarna samt med besättning .
Enligt Hyde Yachts har antalet charteryachter som är större än 120 fot fördubblats i Medelhavet under de senaste 8 åren. Åtminstone 15 av lyxbåtarna i tvåsiffriga miljonereuroklassen ägs av skandinavier och ett par som ligger i den tresiffriga miljonereuroklassen. Flera av dessa lyxbåtar, som kostar över 10 miljoner euros, ägs av svenskar. Men det är inte bara privatpersoner som har fått upp ögonen för fördelarna med en egen lyxyacht.
”I år har vi hittills hyrt ut 12 lyxyachter i Medelhavet och en handfull företag har varit intresserade av att hyra en yacht till mässor och utställningar längs med kusterna,” säger Ulrich Nielsen.
Flera företag köper eller hyr lyxyachter för representationsändamål och använder båtarna som showroom och hotell i samband med konferenser och mässor. Till exempel så är det flera företag som har hyrt en yacht till Formel 1 Grand Prix, och kan på så sätt erbjuda sin affärskontakter och kunder en helt unik upplevelse.
Hyde Yachts förmedlar både segel- och motorbåtar i storlekern 10 meter till över 100 meter . Utanför Skandinavien är marknaden uppdelad i 80 procent motobåtar och 20 procent segelbåtar, men siffran för segelbåtar är något större i Skandinavien. Motorbåtarna är generellt dyrare än segelbåtarna. Hyde Yachts hjälper till med köp, försäljning, uthyrning, skötsel och besättning.
Besättning ingår i hyran av en yacht, där den minsta är 60 fot lång och kostar cirka 20 000 euro i veckan. Utöver detta pris tillkommer bränsle, mat, dryck, m.m.
Hyde Yachts etablerades i maj 2007 och har kontor i Danmark och England. Hyde Yachts ägs av ICAP HYDE ett dotterföretag till ICAP plc.(www.jehyde.com och www.icap.com), världens ledande interdealer mäklare. ICAP är verksam på marknader för ränta, kredit, valuta, energi och derivivater. ICAP hanterar dagligen affärer för 1500 miljarder dollar varav mer än 50 procent av handeln sker elektroniskt.