20 augusti, 2007

Ericsson Racing Teams skeppare lämnar sitt jobb

Stockholm 20 augusti 2007- Ericsson Racing Teams amerikanske skeppare John Kostecki har sagt upp sig och lämnar sitt uppdrag som skeppare för en av de två Ericssonbåtarna i Volvo Ocean Race 2008-2009.

– Jag lämnar teamet för att kunna ägna mer tid åt min familj. Jag känner att det inte är rätt tillfälle för mig att satsa all tid och kraft i ett jorden runt-projekt, säger John Kostecki.

Ericsson Racing Team förlorar en erfaren kraft men alla förberedelser för Volvo Ocean Race 2008-2009 fortsätter som planerat. Besättningen på den internationella båten fortsätter sina förberedelser och arbetet att finna en ny skeppare är redan igång. Kandidater saknas inte, vare sig externt eller internt. Och det återstår drygt ett år till starten. Därmed finns en hel del tid att hitta en ny skeppare, få honom att komma in i gänget och vara väl förberedd när skottet smäller i Alicante 11 oktober 2008.

– Jag har förståelse för Johns beslut och kan bara önska honom lycka till när han nu väljer att låta familjen gå i första hand. För alla oss andra i Ericsson Racing Team gäller det att arbeta vidare på samma sätt som vi gjort det senaste året, säger Richard Brisius, VD för Ericsson Racing Team och fortsätter.

– Vi har redan en träningsbåt igång och under hösten kommer vi att inleda besättningsträning samt båt- och segeltester på vår träningsbas. Vi har ett fantastiskt team med designers, båtbyggare, seglare och annan personal av yttersta världsklass. Och vårt mål är fortfarande att en av våra båtar ska vinna nästa Volvo Ocean Race.

Besättningarna slutför nu de sista förberedelserna inför flytten till träningslägret på Lanzarote. Träningsbåten, vinnarbåten från förgående tävling, sjösätts inom kort efter en omfattande upprustning, nu bärande Ericssons färger och teamets grafik.

Ericsson Racing Team sjösätter i höst den första av två båtar som ska kappsegla i Volvo Ocean Race 2008-2009. En båt ska ha internationell besättning medan den andre kommer att bli en ren nordisk affär med nordisk besättning under ledning av den svenske skepparen Anders Lewander.

Info www.ericssonracingteam.com