21 augusti, 2007

Största Öppna Varv någonsin

Öppna Varv på Orust fortsätter att växa och slår i år rekord. Årets utställning blir den största hittills och hålls 24–26 augusti.
Redan i mitten av maj var cirka 200 båtar anmälda till Öppna Varv. Taket för antalet deltagare går dock vid 180 båtar, så arrangörerna har haft ett styvt arbete med att försöka bereda plats för alla som vill vara med.
– Arbetet med Öppna Varv är i full gång och till vår glädje är det fortsatt högtryck som råder för arrangemanget. Det är cirka 200 båtar anmälda men vi har bara plats för cirka 180 båtar i hamnarna så några får kanske stryka på foten, säger Annika Nicke Lindqvist på Sweboat, ansvarig för Öppna Varv.
Bland förändringarna i år märks att Regina Yachts af Vindö kommer att ligga i hemmahamn på Vindön för första gången. Företagets båtar har tidigare legat i Henån.
– I år kommer vi även utöver det dryga 80-talet tillbehörsutställarna i Ellös att ha några utställare av tillbehör till motorbåtar uppe på Vindön och några av Najadvarvets underleverantörer kommer att ställa ut i hamnen i Henån.
– Det enda vi inte kan planera för eller med är vädret, men vi hoppas att solen ska skina på oss som vanligt.
Öppna Varv arrangeras i år 24–26 augusti.

Info www.sweboat.org

Foto: Peter Szamer