27 oktober, 2007

Ljusare tider för båtfolk

Petzl Tikka Plus är en liten kompakt pannlampa som lyser med ett klart vitt sken. Bra när du behöver extra ljus i båten. Ljuskälla är fyra ljusstarka dioder som i stort sett är outslitliga. Det vita klara ljuset från lampan räcker långt.

Räckvidden är 32 meter och brinntiden 150 timmar. Petzl Tikka Plus har tre ljusstyrkor, max, normal och ekonomi. En annan finess är att lamphuvudet kan vinklas nedåt för att rikta ljuset dit du önskar. Tål ruskväder och är enkel och praktisk att använda.

Petzl e+LITE ska du ha som reservlampa. Petzl e+LITE är en nödlampa som förvaras tillsammans med övrig säkerhetsutrustning ombord. Lampan är liten och ultralätt, har extra ljuslägen med vitt och rött blinkande ljus, tål extrema temperaturer från –30 C till +60 C och är vattentät ner till en meter. Petzl e+LITE kan lysa oavbrutet fyra nätter i rad (45 timmar) och är designad för att kunna förvaras i upp till 10 år utan förlorad batterikapacitet.

Petzl är en av pionjärerna när det gäller lätta och ljusstarka pannlampor för både hemmabruk, grottkrypning, bergsklättring och professionell användning. Generalagent för Petzl i Sverige är C2 Vertical Safety.

FAKTA Petzl Tikka Plus:

• Ljuskälla: 4 LED lysdioder

• Räckvidd: 32 meter

• Brinntid: 150 timmar

• Batterier: 3 AAA/LR03 ingår

• Vikt: 78 gram inklusive batterier

• Tre ljusstyrkor (max, normal, ekonomi) och blinkande ljus

• 3 års garanti

• Cirkapris: Petzl Tikka Plus 430 kronor

FAKTA Petzl e+LITE:

• Ljuskälla: 4 LED dioder, 3 vita och 1 röd

• Räckvidd: 19 meter

• Brinntid: 45 timmar

• Batterier: 2 litiumbatterier CR2032 ingår

• Vikt: 27 gram inkl batterier

• Vattentät: ner till 1 meter

• Lamphuvud: roterbart 360 grader

• Tål extrema temperaturer från –30 C till +60 C

• ATEX-godkänd för användning i explosiv miljö

• 10 års garanti

• Cirkapris: Petzl e+LITE 279 kronor