16 november, 2007

Sjösportskolan 40 år 2007

– Det var en härlig kväll med många goda minnen och glada skratt. Kvällen återspeglade verkligen den familjära känsla som man upplever varje gång man arbetar med Sjösportskolan, berättar Brynolf Holmqvist, instruktör sedan 1980-talet och numera lärare på Medborgarskolan Trollhättan.

Över 200 gäster var närvarande fredagen den 9 november när Sjösportskolan i Långedrag firade 40 års jubileum i nya lokaler på Talattagatan. Flera av västkustens båtlivsorganisationer som t.ex Sjöräddningsällskapet, GKSS, Seglarförbundet, Kryssarklubben, Västkusten Båtförbund, Göteborgs Qvinnliga Segelsällskap m fl. fanns på plats. Gästerna bjöds på ett kåseri om hur Sjösportskolan en gång startade med inköpet av smugglarskutan m/s Westkust. Via diverse olika projekt som t ex Maxiskolan, seglarläger för Röda Korset, Sjösportgården i Smögen har företaget växt och utvecklats till att ha sex fast anställda och trettiotalet skeppare och instruktörer. Sedan maj finns kontoret i nybyggda Sjöräddningshuset i Långedrag. Idag har Sjösportskolan fritid och yrkesutbildningar i navigation i samarbete med Chalmers, samt skeppad charter både i Sverige och utomlands.

-Jag är glad att Sjösportskolan är i trygga händer hos Nina och Kalle, och inte minst att de lyckats expandera så sedan de tog över för snart 10 år sedan, säger Dick Berghede grundare av Sjösportskolan 1967.

För kontakt med Sjösportskolan ring Karl Nordström på telefon 0705-29 20 33.
För kontakt med Dick Berghede ring på telefon 0705-59 24 30.

Sjösportskolan har sedan 1967 organiserat kurser och seglingsevenemang för privatpersoner och företag. Kontoret ligger i SSRS’s nya hus i Långedrag. Sjösportskolan ägs samt drivs av Karl och Nina Nordström. I direkt anslutning till lokalerna finns brygga med båtar från 39 till 72 fot. För mer info se www.sjosportskolan.se