27 februari, 2008

Premiär för Ferretti 510 på Allt för sjön

På Stockholmsmässans Allt för sjön visar Premium Yachts nya Ferretti 510, en 50-fotare med flybridge och en toppfart runt 30 knop. Ferretti 510 visas på Allt för sjön i monter A29:38

Med sina 16 meter och 5 meters bredd är Ferretti 510 en båt som inbjuder till samvaro med sjöutsikt tack vare båtens stora sidofönster. Vid vackert väder erbjuder soldäcket på den stora flybridgen en plats att njuta av solen. Flybridgen med spoiler ger också båten en sportig, dynamisk och elegant profil.

Bakom Ferretti 510 ligger Norberto Ferretti, President of the Ferretti Group, som med den moderna designen vill nå ut till en yngre publik än vad båtar i denna storleksklass annars gör.

– Med Ferretti 510 strävar vi efter att skriva om “reglerna” för båtarna i 50/60 fots segmentet genom bland annat modern design och nya innovationer, säger Fulvio Dodich, koncernchef för Ferretti Yachts, Mochi Craft och Custom Line. Vi strävar efter att bli marknadsledare på den växande marknaden av “få och utvalda” unga och dynamiska människor inom åldersgruppen 40+, vilka ställer höga krav på prestige, kvalitet, komfort och prestanda – utan kompromisser.

Kan både provköras och köpas i Stockholm
– Vi ser verkligen fram emot att bjuda mässans besökare på denna italienska skönhet, säger Lars-Erik Sandhgren, marknadschef på Premium Yachts Nords nyöppnade Stockholmskontor. Båten kommer dessutom att ligga på Biskopsuddens Marina så det är enkelt att komma och provköra nya Ferretti 510.

Kabinlösningarna är sådana som vanligen återfinns i betydligt större båtar, som till exempel möjligheten till tre kabiner som gör det möjligt att också bjuda ombord sina vänner. För de som vill segla med besättning kan Ferretti 510 utrustas med en extra kabin i aktern, som alternativt kan användas som stuvningsutrymme.

Båtens ägarhytt är utrustad med en stor dubbelsäng och två stora fönster med öppningsbara ventiler vilka både skapar rymd och ordentligt ljusinsläpp. Ägarhytten har också ett eget badrum/toalett och en stor garderob. De genomtänkta detaljerna och det optimerade utrymmet gör att Ferretti 510 kan jämföras med betydligt större båtar. För gästerna är Ferretti 510 utrustad med en dubbelkabin i fören och en kabin med två separata sängar. Dessa kabiner har ett gemensamt duschrum.

Flybridge att umgås på
Ferretti 510 har en stor flybridge med plats att både att köra båten, umgås och njuta av det härliga vädret. Flybridgen är också utrustad med sufflett om gästerna föredrar att sitta i skuggan. Här uppe finns styrplats och ett stort bord med en L-formad soffa för åtta personer samt en grill.

Det fullständigt utrustade köket har placerats baktill på styrbords sida och har designats för personer som tycker om att laga mat. På babord finns ett skåp och en stor och skön hörnsoffa med ett utdragbart bord med plats för upp till 6 personer. Framför köket ligger dessutom en tvåpersoners soffa och trappan upp till flybridgen. Förarplatsen är upphöjd vilket tillsammans med de stora fönstren ger en obehindrad utsikt.

Ferretti 510 når med sina två MAN-dieslar på 800 hästkrafter vardera en toppfart på 32 knop och en behaglig marschfart på 28 knop.

– Vi väntar oss mycket av vår nya Ferretti 510, avslutar Fulvio Dodich.

Hemsida: www.premiumyachts.net