19 mars, 2008

Innovativ flytväst för presterande seglare

Genom att kombinera innovative design med de bästa materialen, har Gill gjort en flytväst som inte bara är bekväm utan även väldigt effektiv, för den aktiva seglaren. Compressor vest är framtidens flytväst, tillgänglig idag.

Gill Compressor Vest med sin design för extremt låg profil runt seglaren minimerar bulk och vinddrag vilket ökar komforten och rörelseförmågan. Med sin figurnära passform hålls västen också väldigt nära kroppen i vattnet så den kan ge maximal flytkraft.

Gill har reducerat lösa loopar och remmar för att minska risken att fastna med västen. Istället är midjebältet dolt i ryggen på västen och fästs på framsidan med snabbkoppling på vänster sida.

Godkänd som 50 Newton flytväst till ISO EN12402/5 standard, är detta med sin låga profil, futuristiskt designade flytplagg tillverkat i 3 mm neopren med lycrafoder. Varje flytblock är ergonomiskt formad och placerad i fodret för en nära, komfortabel och effektiv passform som rör sig med kroppen.

Gill Compressor Vest fick nyligen utmärkelsen ’special mention’ i kategorin ’Life Saving and Safety Equipment’ på METS DAME Awards.

www.gillmarine.com/se