13 maj, 2008

Najadvarvet köper Maxi Yachts av Nimbus

Nimbus Boats AB avyttrar samtliga aktier i Maxi Yachts International AB till Najadvarvet AB. Försäljningen är ett steg i Nimbus strategi att fokusera på motorbåtar.

Efter 18 år som enda segelbåtsmärket inom Nimbusgruppen byter det nu ägare. Maxi Yachts International AB är från 16 maj ett helägt dotterbolag till Orust baserade Najadvarvet AB.

— Mot bakgrund av Nimbus förvärv av finska Paragon Yachts och strategin att fokusera på motorbåtar så är försäljningen av Maxi Yachts strategiskt riktigt för Nimbus. Vi är samtidigt glada att ha funnit en ny bra ägare till Maxiverksamheten i form av Najadvarvet. Jag är övertygad om att Najad har den kunskap och drivkraft som krävs för att vidareutveckla Maxi på det sätt som behövs, säger Erik T Larsson, Nimbus Boats.

Nimbuskoncernen är Skandinaviens ledande tillverkare av fritidsbåtar. Koncernen har drygt femhundra anställda fördelat på sex fabriker och omsätter cirka en miljard kronor. Huvudkontoret finns i Göteborg. Varumärkena inom koncernen utgörs av Nimbus Boats, Ryds, Storebro och Paragon Yachts.

Länk: www.nimbus.se

Länk: www.najad.com