16 maj, 2008

Salma Hayek döpte Pumas nya VOR-båt

PUMA Ocean Racing har döpt sin nya båt för Volvo Ocean Race vid en ceremoni i Boston. Gudmor var filmstjärnan Salma Hayek, som döpte båten till “Il Mostro”. Dopet ägde rum vid ICA/Boston on Fan Pier 12 maj. Dopet kröntes av att den Oscarsbelönade filmstjärnan krossade champagne mot skrovet och tal av PUMA Ocean Racing skeppare, Ken Read. Il mostro har designats av en grupp under namnet Botin Carkeek och har byggts av Goetz Custom Boats i Bristol, Rhode Island New York, i nära samarbete med Customline Yachts. Sjösättningen skedde vid Newport Shipyard i Newport, Rhode Island, i april. PUMA Ocean Racings träningsbas finns i Newport under de kommande fyra månaderna medan teamet förbereder sig för den kommande seglingen på närmare 40 000 Nm. Länk: www.pumaoceanracing.com