20 maj, 2008

Friskvårdsanläggning blir Yacht Clubs krona på verket

I september 2008 öppnas första etappen av wellnessanläggningen Bluewater som kommer att ligga i anslutning till Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund. Bluewater Sports & Health Club kommer vid färdigställandet våren 2009 att bli ett klassiskt och sportigt komplement till Stenungsunds och Stenungsbaden Yacht Clubs annars mycket seglingsinriktade profil. Bluewater beräknas vid färdigställandet ha cirka 10-15 personer anställda och flera hundra besökare per dag.

Elina Pöyliö, en 28-årig göteborgska, med småländska rötter, har fått ansvaret att driva Bluewater, Stenungsbaden Yacht Clubs nya påkostade wellnesscenter, där helhetssynen på människans välbefinnande står i centrum. Floating, för att minska stress, ansiktsbehandlingar, fotvård och träningspass är några exempel på vad Bluewater kommer att erbjuda.

– Det här med hälsa och välbefinnande har alltid engagerat mig och jag har höga ambitioner med Bluewater Sports & Health Club. Här ska våra gäster kunna slappna av för att kunna utvecklas vidare, berättar Elina Pöyliö.

Elina har tidigare jobbat med terapi och hälsa i många former, bland annat på Selma Lagerlöf Spa uppe i Sunne. Hon har också startat och drivit Spa på Badhotellet i Tranås.

– På Bluewater kommer man att kunna få en perfekt kombination av wellness och nöjen. Vi kommer att arbeta med att frigöra energi och fokusera på glädje, snygg blir man dessutom på köpet. Exempelvis kommer aerobicpassen ha discokula i taket och vid vår Quick fix bar kan man från en barmeny beställa snabba behandlingar med make up, syrebehandlingar och manikyr inför kvällens festligheter, säger Elina.

Wellnessanläggningen kommer att bygga på hälsans fyra hörnstenar. Mental balans, fysisk träning, läran om att göra bra kostval och stärka sin hälsa med behandlingar.

Bygget är nu i full gång och i förmiddags kl. 11.00 hölls en byggstartsceremoni där de involverade i projektet lät gjuta in en segelsäck med tidstypiska föremål i fundamentet. Ceremonin gästades av Stenungsbadens anställda, vänner och politiker.

Länk: www.stenungsbaden.se